Köylüler, 700 dönüm arazide atadan kalma tohumlarla yetiştirilen yaklaşık 3 bin ton bal kabağı üretimi gerçekleştiriyor.

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, köyde yetiştirilen bal kabaklarının bölge ekonomisine önemli katkı sağladığını belirterek, "Yediğimiz kabak tatlıları, köyümüzün tarlalarında yetişiyor. Üretenin, ekonomiye katkı sağlayanın, herkesin emeğine sağlık" dedi.

Isparta’ya Yeni Projeler Masaya Yatırıldı
Isparta’ya Yeni Projeler Masaya Yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Kış meyvelerinden olan bal kabağının, özellikle restoranlarda kabak tatlısı yapımında kullanılmasıyla talep arttı. Selçuk, bu durumun üretici sayısının da artmasına neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, pandemi döneminde beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çekerek, "Pandemi döneminde sağlıklı beslenmemize özen göstermeliyiz. Kabak tatlısını vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum. Doğal beslenelim ki, daha sağlıklı yaşayalım" şeklinde konuştu.

Muhabir: Ali Rıza Cesur