Yemekte konuşan İl Başkanı Hacı Özcan Battal, milletin çaresizlik ve ümitsizlik içerisinde olduğunu belirterek “Ekonomi IMF’nin, Dünya Bankası’nın, uluslararası finans güçlerinin, kara para aklayıcılarının, kriz simsarlarının ve bunların yerli işbirlikçilerinin cirit attıkları bir yangın yerine çevrilmiş” dedi.

     Battal, “BBP Türkiye’yi yeniden hür, müreffeh, karnı tok, sırtı pek, dünyada sözü dinlenen, mazlumların koruyucusu, zalimlerin korkulu rüyası yapacak, Türkiye’yi tarihiyle ve coğrafyasıyla buluşturacak tarihi hamlenin adıdır. Büyük Birlik, Türkiye’nin rövanşıdır. Biz geçmişi şaibesiz, alnı açık olanların kurduğu bir partiyiz. Biz Türkiye sevdalısıyız. Biz Türk milletiyiz, biz büyük birliğiz” diye konuştu.

     BBP’nin Antalya’da düzenlediği parti kampına katılan Merkez İlçe Başkanı Süleyman Gün’de konuşmasında partisinin seçim stratejilerine ilişkin çeşitli değerlendirmeler yaptı. Gün; hazırladıkları ‘sözüm söz’ beyannamesini partililere göstererek “Bu beyanname de 30 kişilik bir liste var. Üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz işte bu 30 kişiyi beyannameyi doldurdular mı yüzde 10 barajını aşar, meclise gireriz” dedi.

     Davetliler arasında bulunan Ankara Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ayşegül Acar, konuşmasına ‘Yazıcıoğlu davası devam ediyor’ diyerek başladı. Acar, partilerinin hep halkın geleceği için çalıştığını belirterek, “Gönül birliği büyük birliktir. Her evden bir oy istiyoruz. Bunu ülkemizin, milletimizin geleceği için istiyoruz” dedi. Ankara Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Acar, partisinin GÖR projesini de anlatarak, partililerden bu projeyi her yerde anlatmalarını istedi.

     Programda BBP Isparta İl Başkanı Hacı Özcan Battal’ın 7 yaşındaki oğlu Mehmet Akif Battal ve Merkez İlçe Başkanı Süleyman Gün birlikte Sakarya şiirini okudu. Şiir davetlilere duygu dolu anlar yaşatırken, dakikalarca ayakta alkışlandı.