Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve 82 kişinin yargılandığı davada Savcı, yeni bir bilirkişi raporu talebinde bulundu. Belediye Başkanı Günaydın; “Yüce adaletin yerini bulacağına inanıyorum” dedi. 
 
23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Belediyesine yapılan operasyon ve ardından başlayan yargı süreci devam ediyor. Bu doğrultuda; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da bulunduğu örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi  kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan 82 sanıkla ilgili davaya dün Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 
 
DURUŞMAYA GÜNAYDIN VE BALAMAN DA KATILDI 
 
Dün saat 09.30’da başlayan duruşmaya Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve diğer tutuksuz yargılanan sanıkların yanı sıra müşteki olarak eski Belediye Başkanı Hasan Balaman da katıldı. 
 
SAVCI’DAN ‘YENİ BİLİRKİŞİ RAPORU’ TALEBİ 
 
Mahkemeye soruşturma aşamasında alınan ve sanıkların aleyhine olan bilirkişi raporu ile kovuşturma aşamasında gelen sanıkların lehine olan bilirkişi raporu arasındaki farklılık tartışmaları uzun sürdü. Mahkeme Savcısı, mütalaasında iki rapor arasında çelişkilerin bulunduğunu belirterek, dava konusu olaylar hakkında alınan bilirkişi raporlarının tamamına yakınında iki farklı görüş ortaya çıkmasından ötürü iki dosyanın imar işleri, ihale mevzuatı, belediyecilik ve mali işlerden anlayan bilirkişi heyetince karşılaştırılmasını ve yeniden bilirkişi raporu alınmasını talep etti. Bazı sanıkların avukatları, mahkeme heyetinden müvekkillerinin el konulan cep telefonu, bilgisayar gibi eşyalarının teslim edilmesi ve yurt dışı çıkış yasaklarının kaldırılması talebinde bulundu. Kefaletle serbest bırakılan sanıklardan Mehmet A. ve Nurkaya D., yeni bilirkişi raporunu dayanak göstererek kefaletlerinin taraflarına iadesini istedi.
 
DURUŞMA 22 MAYIS’TA GÖRÜLMEYE DEVAM EDİLECEK 
 
Talepleri dinleyen mahkeme heyeti, iddia makamının yeniden bilirkişi raporu talebinin bilirkişi raporları hakkında tarafların beyanları tespit edildikten sonra değerlendirilmesine karar verdi. Heyet, bazı sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol kararının devamına ve kefaletle serbest bırakılan sanıkların kefalet ücretinin geri ödenmesi taleplerinin reddine karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 22 Mayıs 2013 Çarşamba gününe erteledi.
 
GÜNAYDIN; “YÜCE ADALET YERİNİ BULACAKTIR” 
 
Yaklaşık 1,5 saat süren duruşmanın ardından Adliye çıkışında basın porno izle mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi; “Mahkeme heyeti yeni bilirkişi istemiştir. Tabi yüce mahkemenin takdiridir. Hiçbir arkadaşımızın suçlu olmadığına inandık. Olmadığı da ortaya mutlaka çıkacak. Bizlerin vakitleri kayboldu. Yüce adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Benim üzerimdeki bütün iddialara bakıldığında yok olan, alakası olmayan bir şeyi suç olarak söylemek istemişler ama ben böyle bir şeyin olmadığını söylemiştim. Ortada hiçbir suç yok. Mahkeme bunu kanıtlayarak, neticeye varacaktır" açıklamasında bulundu. 
 
“BEN İŞİME BAKIYORUM” 
 
Başkan Günaydın; “Yaşanan bu durum yerel seçim sürecinde siyasi malzeme olarak kullanmak isteyenler olabilir. Ancak, bu beni ilgilendirmez, ben işime bakıyorum. 81 vilayet içinde Isparta'yı örnek vilayet yapmak istiyorum. Kısa zamanımda çok yüksek verimle Isparta'ya yatırımlar kazandırmak istiyorum” cevabını verdi.