Yalvaç Belediyesi"ni internetten ayda 15 bin kişi ziyaret ediyor

Yalvaç Belediyesini, resmi internet sitesi olan http://www.yalvac.bel.tr adresinde en temel öğe olarak sunduğu bilgi ve hizmetlere ulaşmak için ayda 15 bin kişi ziyaret ediyor.

 

Halka hizmet sunmada çağdaş bilgi teknolojilerinin her türlüsüne başvuran Yalvaç Belediyesi başta internet sitesi olmak üzere birçok alanda bunu gerçekleştiriyor.  Bilgi Edinme başvuruları dahil birçok bilgiyi kullanıcısına sunan internet sitesi, alt yapı çalışmaları devam eden Kent Bilgi Sistemi"nin yakında hizmete girmesiyle de su faturalarını ve emlak vergilerini Türkiye"nin neresinde olursa olsun internetten  ödeme imkanı sunacak.

 

Yalvaç Belediyesi internet sitesiyle şeffaf belediyecilik anlayışı gereği, belediye çalışmalarının ve düzenlenen ihalelerin halka duyurulmasının yanında Yalvaç"ın zengin tarih ve kültürünü de hem Türkçe hem İngilizce olarak bütün dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu, düzenli olarak güncellenen sayfada ayrıca günlük hava durumu tahminleri ve döviz kuru bilgileri de bulunduğunu, yakın bir zamanda da dört farklı noktaya yerleştirilecek kameralarla canlı olarak Yalvaç Belediyesi internet sitesinden Yalvaç"ı izlemenin mümkün olacağını, yayın konusunda alt yapı çalışmaları ve teklif alımının devam ettiğini söyledi.

 

Ayrıca her konuda olduğu gibi internet sayfasını da bilimsel bir yaklaşımla ele alan Yalvaç Belediyesi düzenli olarak sayfa ziyaretçi sayısı, ziyaretçilerin  hangi ülkelerden olduğu, günlük ve saat bazında kullanım yoğunluğu gibi istatistik verileri değerlendiriyor. Söz konusu istatistik verilere göre 2007 Ocak ayında ziyaretçi sayısı 15 bin 869 olurken bu sayı Şubat ayında 12 bin 475 olarak gerçekleşti. Ayrıca Ocak ayında ziyaretçilerin % 47"si Türkiye"den girerken, Türkiye"nin ardından % 2 Fransa, % 2 Almanya, % 2 Amerika ve % 1"le Danimarka geliyor.