Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren önemli bir uyarıda bulundu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, tapusu olan herkesi ilgilendiren uyarıda, tapusu olanların tapularını acilen kontrol etmelerini istedi.

Konut fiyatlarındaki yükseliş ve kira maliyetlerindeki artış, tapu dolandırıcılarının sayısını artırdı. Ev ve arsa sahiplerini etkileyen tapu dolandırıcılığı vakaları gün geçtikçe artıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerini bu duruma karşı uyararak, dikkatli olmalarını ve tapu güvenliğini kontrol etmelerini istedi.

E DEVLET ÜZERİNDEN KISA MESAJ KAYDI GEREKİYOR

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tapu sahibi vatandaşlara önemli uyarılar yaptı. Tapu sahibi olan vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden kısa mesaj kaydı yaptırmaları gerekiyor.

Son dönemlerde tapu dolandırıcılığı artmışken bu özellik aktif hale getirildikten sonra kimse sizin adınıza bilginiz olmadan işlem yapamıyor.

E-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama kısmına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Telefon Bilgileri Beyan yazdıktan sonra telefon bilgisi kısmına numaranızı yazıp onaylayarak dolandırıcılığın önüne geçebilirsiniz.

Bu özellikle kimse tapunuzla ilgili sizin haberiniz olmadan işlem yapamıyor.

ŞERH KOYMAK NEDİR?

Tapuya şerh koymak, taşınmaz bir malın sahibinin hak sahipliğini kısıtlamak için konulan ve uyarı niteliği taşıyan bir uygulamadır. Tapu kütüğünün şerhler bölümüne işlenir.

Bu uygulama, taşınmazı satın almak isteyen kişilere sınırlı kullanım hakkının bulunduğunu gösterir.

Öğrencilere deprem çantası hediye edildi Öğrencilere deprem çantası hediye edildi

Örneğin taşınmaz bir malın resmi olarak sahibi sizsiniz, ancak evi satın aldığınız kişiye bir miktar borcunuz var. Satıcı, tapuya şerh koyabilir ve borcunuzu ödemeniz için yaptırım uygulayabilir. Dolayısıyla kullanım hakkınız da sınırlanır.