''Hazır Giyim'' ve ''Mobilya'' sektörleri ihracata yöneldi ''Hazır Giyim'' ve ''Mobilya'' sektörleri ihracata yöneldi

Isparta Belediyesi, Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerindeki inşaat çalışmalarında sona yaklaşırken, uzay çatının kaplama işlemleri sürüyor. Tabelası da takılan pazaryerinin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.  

Isparta Belediyesi, geçen sene yoğun kar yağışında çöken Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin üstünün yeniden kapatılmasına yönelik çalışmalarda sona yaklaştı. 7.857 metrekare toplam alana sahip bölgede 6.750 metrekarelik pazar alanının üstünün kapatılması için başlatılan çalışmalarda bugüne kadar yapı sağlamlığı için fore kazık işlemleri, altyapı ve kolon montajları yapılmış, yapının uzay çatısı monte edilmişti. Uzay çatı montajının ardından çatı kaplama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Pazaryerinin aydınlatma sistemleri için de elektrik hatları tamamlanırken, aydınlatmaların montajı yapılacak. Çalışmaların devam ettiği pazaryerinin tabelası da monte edildi. 

Çalışmalarında sona yaklaşılan Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin çatısı da güneş enerjisi santrali kurulumuna uygun olarak projelendirildi. Böylelikle çatı yüzeyinin güneş enerjisi panelleriyle donatılmasıyla elektrik üretimi sağlanmış ve buradan da belediyeye ciddi bir ekonomik gelir elde edilmiş olacak.

Belediye Bülten