Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı

Cumhur İttifakı'nda yerel seçim çalışmaları devam ederken AKP ve MHP'li heyetler AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. 

İL BAZLI DEĞERLENDİRME

Heyetlerin görüşmesinde, yerel seçime ilişkin genel ilkeler ve prensiplerin ele alınması ile partiler arasında işbirliği seçenekleri ve başta büyükşehirler olmak üzere il bazlı değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.

Her iki parti de görüşmeler öncesinde yaptıkları ön çalışma kapsamında, geçmiş dönemdeki seçimleri, sonuçları, oy oranları ve aday profilleri açısından analiz etti.

AK Parti, 1950'den 2023'e kadar yapılan seçimlerin sonuçları ile bu süreçte parti ile benzer çizgideki partilerin oy oranlarını il, ilçe ve belde bazında ele aldı.

MHP de heyetler arası görüşme öncesi çalışmasını tamamladı. Parti, 2009'dan itibaren yapılan yerel seçimleri oy oranları başta olmak üzere tüm yönleriyle mercek altına aldı, 2018 ve 2023 genel seçim sonuçları da ayrıca değerlendirildi.

NİHAİ KARAR ERDOĞAN VE BAHÇELİ'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak heyetin çalışmasına ilişkin düzenli bilgilendirilecek ve çalışma onların talimatları doğrultusunda ilerleyecek. Çalışmanın içeriğine ilişkin nihai kararı, Erdoğan ve Bahçeli verecek.