Dişlerimiz gerçekten güçlüdür, ancak katlanmak zorunda oldukları birçok baskı ve zorlanma nedeniyle çatlayabilir veya kırılabilirler.

Kanal tedavisi fiyatı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

Bu durumların yaygın nedeni şunlardır :

  • Sert bir şey yemek
  • Kaza sonrası yüz travması
  • Spordan kaynaklanan hasar
  • Tedavi edilmeyen boşluklar dişin kırılgan hale gelmesine ve kırılmasına neden olabilir
  • Doğal dişin kalan yapısının zamanla kırılgan hale gelebildiği eski, büyük amalgam dolgular

Kırık dişler direk ağrı oluşturmayabilir. Örneğin çiğnerken ara sıra rahatsızlık veya sıcağa ve soğuğa duyarlılık yaşayabilirsiniz. Ağrınız olsun ya da olmasın, dişin sağlığını ve doygunluğunu kontrol etmek, daha fazla bozulma veya problemi önlemek amacıyla gerekli tedaviyi sağlamak için tüm kırılmalar en kısa sürede diş hekimi tarafından kontrol edilmelidir.

Kleptomani (çalma hastalığı) nedir? Kleptomani (çalma hastalığı) nedir?

Kırık Diş Tedavisi

Kenarlarında küçük çıkıntılar olan dişler genellikle ağrıya veya soruna neden olmaz, ancak diş hekiminiz kenarı düzelterek ve diş renginde  dolgu uygulayarak tedavi önerebilir. Bu, pürüzlü kenarın dudaklarınızı veya dilinizi kesmesini önleyecektir.

Ciddi şekilde kırılmış dişler çürükten kaynaklanabileceğinden daha karmaşık tedaviler gerektirebilir. Büyük bir boşluk kırıklara ve kırılmalara neden olabilir ve bırakılırsa aşırı derecede ağrılı hale gelir. Diş boşlukları ayrıca açıkta kalan diş eti çizgisi ve pulpa (kök kanalı, sinirler ve bağ dokusu) boyunca enfeksiyonlara neden olabilir. Bu gibi durumlarda kanal tedavisi gerekebilir. Çatlaklar ve kırıklar ayrıca sinir uçlarınızı açığa çıkararak dişleri sıcak ve soğuk havaya ve yiyeceklere karşı hassas hale getirebilir.

Türkiye’nin önde gelen diş hastanesinden randevu almak için tıklayın.