Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü

Doğal Gaz Desteğinin Sonlanma Tarihi Açıklandı: Milyonları Etkileyecek Haber!

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde açıklanan ücretsiz doğal gaz desteğinin sonlanma tarihi belli oldu. Seçim kampanyası sırasında duyurulan müjdeye göre, 25 metreküpe kadar olan doğal gazın bir yıl boyunca ücretsiz sağlanacağı ifade edilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'ta yaptığı bir konuşmada, ücretsiz doğal gaz uygulamasının nisan ayında sona ereceği açıklandı.

Seçim sonrasında sona erecek olan bu uygulama nedeniyle, vatandaşlar doğalgaz faturalarında nisan ayından itibaren ek bir ücret ödeme zorunluluğuyla karşılaşacaklar. 25 metreküpe kadar olan doğal gaz desteğinin seçim sonrasında sona erecek olması, milyonlarca vatandaşı etkileyecek ve doğalgaz faturalarında artışa neden olacak.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın yaptığı açıklamalara göre, önümüzdeki günlerde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacağı sinyali verilmişti. Bu durum, doğalgaz fiyatlarındaki değişikliklere ilişkin önceden alınan sinyallerin vatandaşları etkileyecek bir gelişme olarak değerlendirilebilir.