Isparta'da, kasaplara domuz eti satmak isteyen bir kişi Belediye Zabıta Ekipleri'nin yaptıkları baskın sonucu kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, 2 domuz ve 2 domuz yavrusunu vurduktan sonra işleyen ve Gönen İlçesi'nden Isparta'ya getiren şahıs, söz konusu domuz etlerini kasaplara satmak istedi. Bu yönde ihbar alan emniyet yetkilileri, şahsı takip ederek sonucu Isparta Belediyesi Zabıta ekiplerine bildirdi. Gece saat 03.00 sıralarında Isparta'da bulunan bir kasap dükkanının arka kısmında beklemede olan şahıs, zabıta ekiplerince yakalandı. Araç içinde yapılan incelemede, içi boşaltılmış ve işlenmiş 2 domuz ve 2 domuz yavrusu bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şahsın ismini vermeyeceklerini, hakkında yasal işlemin yapılacağını söyledi. İnsan sağlığının öncelikli görevleri arasında olduğunun altını çizen Balaman, "Bu bağlamda gıda hijyeniği konusunda her türlü denetimleri yapıyoruz. Kasaplar hepimizin gıda ihtiyacını karşılayan yerler. Buranında denetimlerini yapıyoruz. Ancak bugün sabaha karşı bizleri şok eden bir haber aldık. Zabıta ekiplerine yapılan bir ihbar değerlendirildi ve bir kasap dükkanı önünde nakliye yapan şahsın aracı içinde 2 domuz ve 2 domuz yavrusu bulundu. Gerekli yasal işlem yapılacak. Tüm Isparta halkı rahat olsun. Bu halkın örfüne adetine ve dinine uygun etlerin yedirilmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz ve bu olayda da söz konusu domuz etleri Isparta halkının sofrasına girmeden önlenmiştir" diye konuştu.

Isparta Belediyesi Zabıta ekipleri, domuz etlerini toprağa gömerek ve üzerini kireçleyerek imha etti. (İhlas Haber Ajansı)