İngiltere'de hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever'in belirli Magnum dondurma çubuklarının toplatılması çağrısında bulunduğu haberleri gündeme gelmişti.

İngiliz basını, Magnum Bademli dondurma çubuklarının "olası plastik ve metal varlığı şüphesi" nedeniyle acil olarak geri çağrıldığına dair haberler yayınlamıştı. Gıda Standartları Ajansı'nın da "tüm perakende mağazalarında duyurular asılacağını" bildirdiği belirtilmişti.

Magnum Türkiye ise, Türkiye'deki Magnum ürünleri için herhangi bir risk olmadığını vurguladı. Açıklamalarında, Türkiye'deki Magnum ürünlerinin uluslararası gıda standartlarında, hijyenik koşullarda ve modern tesislerde üretildiğini belirtti. Türkiye'de üretilen ve satılan Magnum ürünlerinde herhangi bir risk bulunmadığını, tüketicilerin güvenle tüketebilecekleri ürünlerin piyasada bulunduğunu ifade etti.

Atıl Evler Kepçeyle Yıkıldı Atıl Evler Kepçeyle Yıkıldı

Açıklamada, İngiltere ve İrlanda'da üretilen Magnum Badem ürününde yaşanan sorunun Türkiye'de üretilen ve satılan Magnum ürünleri için geçerli olmadığı vurgulandı. Türkiye'de üretilen Magnum ürünlerinin, tüketicilere güvenle sunulmaya devam edileceği belirtildi.

Haber Merkezi