Devlet Su İşleri (DSİ) teşkilatında üst düzey görev değişiklikleri kapsamında, DSİ 9. Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı görevinden alındı. Şamcı’nın görevden alınması, 2025/462 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile resmîyet kazandı ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Kararın, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. maddesi uyarınca alındığı belirtildi.

Francis Ford Coppola kimdir?
Francis Ford Coppola kimdir?
İçeriği Görüntüle

Sebahattin Şamcı Kimdir?

Sebahattin Şamcı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde uzun yıllar görev yapmış deneyimli bir kamu yöneticisidir. Kurum içindeki kariyeri, teknik sorumluluklardan bölgesel yöneticiliğe uzanan bir çizgide ilerlemiştir.

  • Önceki Görevi: DSİ’nin önemli birimlerinden olan Şanlıurfa 15. Bölge Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

  • 9. Bölge Müdürlüğü: 2023 yılında yayımlanan atama kararıyla Elazığ merkezli DSİ 9. Bölge Müdürlüğü görevine getirilmişti.

  • Yönetim Alanı: Görev süresi boyunca bölgenin baraj, sulama, içme suyu temini ve altyapı geliştirilmesi gibi kritik projelerinin idari ve teknik süreçlerini yönetmesiyle biliniyordu.


Görevden Alma Nedeni

Sebahattin Şamcı’nın görevden alınma nedeni, yayımlanan 2025/462 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda açıkça belirtilmedi. Görevden alma kararı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde iki bölge müdürünü kapsayan idari bir değişiklik kapsamında gerçekleşti.

Muhabir: haber32