“DÜNYADA  MEKAN,  SPOR EVİNE  SELAM.” 
   SEDAT  CİCAN  /  Haber32 - Isparta Ekspres 29.03.2023 
    Dünyada mekan şart, ahirette iman şart, Isparta’mıza da bir SPOR EVİ şart. İşte bu gerçeği 2012’den beri  yıllardır gazete sütunlarında yazdık,  katıldığımız TV’lerin canlı yayın spor programlarında  söyledik.

 Ve ilimizin elzem duyulan ihtiyaçlarından olan bu konuyu çözecek babayiğit yetkililerimizi, siyasilerimizi ve belediye başkanlarımızı göreve davet ettik. Sesimizi duyurmaya çalıştık.  Neden? 
 Nedeni şu. 

Subay ve Astsubaylarımızın Orduevleri-  Emniyet mensuplarımızın Polisevleri,  Doktor ve eczacılarımızın lokalleri, Milli eğitim camiamıza mensup hoca-idareci-müdür ve diğer görevlilerimizin öğretmenevleri, sendikalarımızın lokalleri  var. Dahası… Yaşlılarımızın huzurevleri, aşevlerimiz ve iş evlerimiz var. Yani herkesin meslek ve işlerine göre yararlanabildikleri mekan yerleri var mı,  var.
 Spor emekçi ve emeklilerinin gidebilecekleri mekanları var mı?  Yok… 

Peki, ilimizde amatör sporla uğraşan, mazide futbol oynamış, spor yapmış, başkanlık,  yöneticilik, hocalık yapmış, hakemlik-gözlemcilik  yapmış,  spor ve futboldan sonra  bir kenara çekilmiş  insanlarımızın gidebilecekleri  mekanları var mı? Yok…

  Hatta ve hatta şu anda futbol oynayan, spor camiası içinde bulunan kişilerin ve de  medya mensupları olarak bizlerin de, basından emekli olmuş kişilerin de  gidebileceği bir mekan olmadığı için,  insanlar ya öğretmenevlerine gidiyorlar ya  eş-dost-tanıdık kişilerin dükkan-ofis ve işyerlerine gidiyorlar  veya halı saha sosyal tesislerine gidiyorlar.  (Spor ve futbol yaşantılarından sonra kendi özel girişimleriyle işyeri-kafe-dükkan-ofis ve ticarethane açan kardeşlerimizi  ve ağabeylerimizi elbette kapsam dışında tutuyoruz.)  

İşte bunun için “ilimizde modern-müstakil ve çağdaş bir spor evine ihtiyacımız var” diye bağırıp durduk. Zaman zaman sayın Valilerimize, sayın Belediye başkanlarımıza sesimizi duyurmaya çalıştık. 
Ve beklenen müjde 3 yıl önce  gelmişti. Nasıl mı? Anlatalım. 

Değerli kardeşim Levent Doğan’ın Kanal-32’de,  16.10.2020’de canlı  yayınlanan spor özel programına katılan (24.  Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e  de)  bu konuyu iletmiştik. Sayın başkan da, ilimize yapılan  32 milyonluk spor yatırımı içinde arazisi Belediyemize ait bir alanda bu spor evini mutlaka gerçekleştireceklerinin sözünü  vermişti. Bizlerde konunun takipçisi olacağımızı belirtmiştik. 
Isparta’mız için ORTA VADEDE gerçekleştirilebilecek bir konu olarak görüldüğü için aksadı ancak gündemden hiç kalkmadı, kulak arkası edilmedi  ve konu hiç unutulmamıştı. Zaman zaman hatırlatmalarda bulunduk, tabii ki… 

Sonunda büyük haber  geldi, 1 ay kadar  önceydi.  Gazete haber merkezlerine konuyla ilgili istihbarat yansırken elde kanıt olmadığı için yazmadık, yazamazdık. Konu  önemliydi.  Şimdi gönül rahatlığıyla yazıyoruz ki, bu konuyla ilgili ihale 05.04.2023’te saat 10.30’da Belediye encümen odasında yapılacak. 

“ISPARTA AMATÖR SPORCU EVİ YAPIMI” adı altında yapılacak ihaleyle Deregümü mah.31 K-3 C  ve 3 L-4 D pafta =  0  Ada üzerindeki 1812.00 M2 inşaat alanında tam,  330 GÜNDE  gerçekleştirilecek. 2024 Ramazan ayında bitmiş olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun. 

2 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücünün Ehliyetine El Konuldu 2 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Maliyetini bilmiyoruz ancak kaça mal olursa olsun ve içinde hangi üniteler bulunursa bulunsun spor ve futbol emekçilerinin yararlanacağı Türkiye’ye örnek ve emsal teşkil edecek  bir tesis olacağına eminiz. Isparta’mıza yakışacak velhasılı. Katkısı olan herkese ve her kesime sonsuz teşekkürler. 

Spor insanlarının,  buluşma noktası olacak bu tesislerin (dününde bizler, bugünün de sizler, yarınında tüm gençler ve Isparta’mız)  olacaktır.  

Emeği geçenlere ve geçeceklere şükranlarımızı sunuyoruz. Bu konuyla ilgili  son isteğimiz de şudur. Vefalı insanlar isek.  Ki  Isparta’lı olanlar  ve Isparta’da  yaşayanlar  tümümüz  biriz, vefayı biliriz,   ilimizde spor ve futbola büyük emeği geçen yüzlerce futbolcu  yetiştiren  merhum büyüğümüz, abimiz, spor adamı  İbrahim Aktuna’nın (Lakabı Isparta’lı Zico derler)  isminin buraya verilmesi arzumuzdur.
 Tabii ki ilimizin değerli  şahsiyetleri ve ilgilileri  bilirler.  Bizimkisi bir öneridir.  Çünkü “SÖZ UÇAR, YAZI KALIR.”
  Sözü çok uzattık amma kusura bakmayın lütfen. 

Bizi mutlu eden şu  konudan bahsedip kapatalım.  Yıllar evvel yazdığımız bir konunun bugün  gerçekleşme aşamasına gelmesi ve cennet Isparta’mıza kazandırılıyor olması. İnsanlarımızın hizmetine sunuluyor  olmasıdır.  Spor seven,  kişi olarak bizler, daha  ne isteriz ki. 
Nokta… 
 Saygılarımızla.

BİRAZ  NOSTALJİK OLACAK  AMMA,   İŞTE  SİZE  11 YIL ÖNCE  YAZDIĞIMIZ YAZININ KÜPÜRÜ.