Hain kalkışmanın 9’uncu Yıldönümünde Eğirdir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü hüzün, coşku ve gururla kutladı. Anma etkinlikleri çerçevesinde 11 Temmuz Cuma günü Hızırbey Camiinde Mevlid-i Şerif okunması ile başlayan etkinlikler 15 Temmuz Salı gece 00:13’de camilerimizden okunan selalar ile son buldu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Şehitliğindeki anma töreninin ardından kortej yürüyüşüne geçildi.
Saat 21:00'da Baba Sultan mevkiisinden başlayan kortej yürüyüşü Kale Meydanında sona erdi. "Zaferin Adı Türkiye " temasıyla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sergisi gezildi.
Kale Meydanında düzenlenen anma programına; Kaymakam Ömer ÇİMŞİT başta olmak üzere Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Okul Komutanı Piyade Albay İlhan GÜLER, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa ÖZER, Daire Müdürleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Mahalle ve Köy Muhtarları ile Halkımız katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı, Belediye Başkanı Mustafa ÖZER ve Kaymakamımız Ömer ÇİMŞİT'in konuşmalarıyla devam etti.
Program devamında sinevizyon yayından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’IN konuşmaları dinlendi.
Programda 15 Temmuz Video gösterimlerin ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleşti.
İlçe Müftümüz Mehmet Ali EROĞLU tarafından canını bu vatan için seve seve feda eden tüm şehitlerimiz için duaların okunması ile devam eden program, saat 00.13'de tüm camilerden Sela okunması ile son buldu.




