Binada mahsur kalan 3'ü çocuk 6 kişi, itfaiye ekipleri tarafından merdiven kullanılarak kurtarıldı. Saat 19.00 sıralarında çıkan yangın, Mustafa Özkoç'a ait dairedeki devrilen sobadan kaynaklandı ve üst katlara sıçradı. Yangını fark eden çevre sakinleri, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Denizde Oluşan Hortum Cep Telefonuyla Kaydedildi Denizde Oluşan Hortum Cep Telefonuyla Kaydedildi

Olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ve polis ekibi, mahsur kalanları kurtarmak için çalışmalara başladı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 2 çocuk, bir kundaklı bebek ve 3 yetişkin, ambulanslarda sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Dumandan etkilenen ve bir süre mahsur kalan vatandaşlar sağlık durumlarının kontrolü için hastaneye sevk edildi.

Olayı gören bir tanık, "Sahibi 'evim yanıyor' diye bağırdı, duydum. Hemen koştum, baktım yangın çıkıyor. Odada soba devrilmiş galiba. Abilerle beraber yan siteden hortum bulmaya çalıştık. Kendi imkanlarımızla camları kırarak, içeriye su attık. 4-5 kişiyle biz söndürdük. O kadar kalabalığın içinde 4-5 kişi söndürdük. Kimse el uzatmadı. Ancak izliyorlar. Bir yaralı falan bir şey yok. Allah'tan can kaybı yok çok şükür" şeklinde konuştu.

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle tamamen söndürüldü. Polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı.

Haber Merkezi