IGC Yönetimi’nden Gülbirlik Genel Müdürü Işıdan’ı Ziyaret IGC Yönetimi’nden Gülbirlik Genel Müdürü Işıdan’ı Ziyaret

Erdoğan Talimatı Verdi: Emekliler İçin Tüm İmkanlar Zorlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin maliyeti sebebiyle bütçe imkânlarının kısıtlı olduğunu ifade eden ekonomi kurmaylarına, "Başka kalemlerden tasarruf edin, emekliye verin" talimatı verdi. Bu kararın ardından emeklilere yönelik iyileştirme çalışmaları hız kazandı.

Depremin Maliyeti ve Bütçe Kısıtlamaları

Depremin neden olduğu maliyetlerin bütçeyi zorladığı bir dönemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere öncelik verdiği belirtiliyor. Ekonomi kurmaylarına, bütçe dengesini korurken emeklilere destek olunması gerektiğini ileten Erdoğan, "Başka kalemlerden tasarruf edin, emekliye verin" şeklinde talimat verdi.

İyileştirme Çalışmaları Hızlandı

Maliye ve Hazine Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilere yönelik iyileştirme çalışmalarını hızlandırdı. Emeklilere yapılacak artışların bütçeye olan etkisinin değerlendirildiği "etki analizi" çalışması yürütülüyor. 15 milyonu aşkın emekli için düşünülen artışların maliyeti ve bu maliyetin nasıl karşılanacağına dair bir rapor hazırlandığı belirtiliyor.

Emeklilerin Talepleri ve Beklentileri

Emeklilerin, ara zam beklentisi oldukça yüksek. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin seyyanen zam beklentisinin 8 bin 77 lira olduğunu ifade etti. Emeklilere temmuz ayında yapılan seyyanen zamın ardından, ekim ayında da benzer bir düzenlemenin yapılması talep ediliyor. Ayrıca, en düşük emekli aylığının yetersiz olduğu ve taban aylığının artırılması gerektiği vurgulanıyor.

Emeklilerin Beklentisi Büyük

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emeklilere yönelik açıklamalarının ardından, emeklilerin beklentisi arttı. Ancak emeklilerin alım gücünün giderek azaldığı, sağlık harcamalarına yetişemediği ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiği vurgulanıyor. Emekli, dul ve yetimler için acil tedbirlerin alınmasının gerektiği belirtiliyor.