Şarkikaraağaç’ta Şiddete Karşı El Birliği
Şarkikaraağaç’ta Şiddete Karşı El Birliği
İçeriği Görüntüle

"Kurban Bayramı'nda Bir Küçükbaş Alınabilmeli" Emekli maaşlarındaki son düzenlemeleri değerlendiren Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının 20 bin TL seviyesine çıkarılmasının olumlu ancak yetersiz olduğunu ifade etti. Mevcut 4.000 TL’lik ikramiyenin 5.000 TL’ye yükseltilmesinin konuşulduğunu belirten Bayram, kendi önerisini şu sözlerle dile getirdi:

"Benim hesabım net; Kurban Bayramı’nda bir emekli, aldığı ikramiye ile küçük bir kurbanlık hayvan alabilmeli. Bayram ikramiyesi geçici bir çözüm olsa da mevcut hayat pahalılığında emekli için hayati önem taşıyor."

Kritik Kulis Bilgisi: "Bir Maaş İkramiye" İkramiye sisteminde adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayan Bayram, düşük maaş alanlara daha yüksek ikramiye verilmesi gerektiğini savundu. Kulislerde konuşulan en güçlü senaryoyu ise şu sözlerle açıkladı: "Şu an konuşulan en ciddi iddia, bayram başına en az bir maaş tutarında ikramiye verilmesi yönünde. Ramazan Bayramı'nda bir maaş, Kurban Bayramı'nda ise en az 5.000 TL verilmesinin önünde hiçbir engel yok."

Fahiş Fiyat ve "Emekli Kart" Önerisi Ramazan ayında gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çeken ekonomist, sadece nakit desteğinin yetmeyeceğini belirtti. Emeklilere özel bir kart verilerek temel gıda ürünlerinde KDV muafiyeti sağlanması gerektiğini söyleyen Bayram, fahiş fiyat uygulayan işletmelere karşı Avrupa'daki gibi "ticaretten men" benzeri ağır yaptırımların getirilmesi gerektiğini savundu.

İkramiyeler Ne Zaman Yatacak? Bayram ikramiyelerinin ödeme takvimine de değinen Muhammet Bayram, 2018 yılından bu yana süregelen uygulama uyarınca, ödemelerin bayramdan hemen önce, ilgili ayın maaşıyla birlikte hesaplara yatırılacağını hatırlattı.

Vatandaşlık Maaşı ve Promosyon Uyarısı Haberde dikkat çeken diğer başlıklar ise şöyle:

Vatandaşlık Maaşı: Hane geliri asgari ücretin altında kalan ailelerin geliri devlet tarafından asgari ücrete tamamlanacak.

Dul ve Yetimler: Emekli maaşı alan herkes gibi dul ve yetimler de hisseleri oranında bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

Banka Promosyonları: Maaş artışıyla birlikte banka promosyonlarının da güncellendiğini belirten Bayram, emeklilerin e-Devlet üzerinden kolayca banka değişikliği yaparak daha yüksek promosyon alabileceğini hatırlattı.

Kaynak: tgrthaber.com