Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aydın Baruş, Erzurum Valiliği görevine atandı. Daha önce Gümüşhane Valisi olarak görev yapan ve bir dönem Isparta Valiliği görevini de yürüten Baruş’un yeni görevi kamuoyunda dikkatle karşılandı.

Erzurum Valisi olarak görev yapan Mustafa Çiftçi ise İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. Bu gelişmenin ardından boşalan Erzurum Valiliği koltuğuna Baruş’un atanması resmiyet kazandı.

Kamu yönetiminde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle bilinen Baruş, Isparta’daki görev süresince şehircilik çalışmaları, sosyal projeler ve yerel kalkınma odaklı uygulamalarıyla öne çıkmıştı. Gümüşhane Valiliği döneminde de özellikle altyapı ve kırsal kalkınma alanlarında çeşitli projelere imza attı.

İstanbul Caddesi’nde Zincirleme Kaza
İstanbul Caddesi’nde Zincirleme Kaza
İçeriği Görüntüle

Yeni kararnameyle birlikte Erzurum’da görevlendirilen Baruş’un önümüzdeki günlerde kente giderek devir teslim sürecini tamamlaması ve resmen görevine başlaması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi