Trafikte Doğru Lastik Kullanımına Dikkat Trafikte Doğru Lastik Kullanımına Dikkat

Isparta'da bina sakinleri ve dükkan işletmecileri tarafından zincir, duba ve beton gibi engellerle izin alınmaksızın yolların kapatılması suç.

Sanayi mahallesinde bi işyeri müşterileri için yola özel duba yaptırdı. Dubaya restoran müşterilerine aittir yazdıran işyerinin yaptığı suç teşkil ediyor. 

Esnafların kaldırım ve yolu işgal durumunu sizler için araştırdık

Bu alanlara izin alınmaksızın konulan tabela, duba gibi eşyalar Kabahatler Kanunu açısından da cezai işlem gerektirmektedir. Bu kısıtlama yasağının tek istisnası, ilgili kişilerin haklı gerekçelerle belediyeye müracaatı ve öngörülen işgaliye vergisinin ödenmesi olup ancak bu şekilde bu alanlara müracaat sahiplerinin belirtilen şekilde tasarrufuna izin verilebilmektedir.

Kamusal alanlar olarak tabir edilen ve park yasağı, yangın musluğu bölgesi gibi nedenlerle park sınırlaması olmayan tüm sokakların araç parkı için ayrılmış bölümlerini eşit şekilde kullanma hakkı olan vatandaşların bu hakkının kısıtlanması yasalara ve sosyal devlet anlayışına aykırı olduğu gibi, ayrıca suç teşkil etmekle, herhangi bir izin alınmaksızın bu yerlerin ilgili esnaf tarafından dubalarla kapatılması durumunda da kolluğa müracaat ederek ilgililer hakkında Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem yaptırabilecektir.