Yeni müşterilerini kaçırmak istemeyen özel bankalar promosyon tarifelerini hazırlamaya başlarken, rakamın EYT'lilerin beklediği 20 bin TL seviyesine kadar çıkmayacağı tavanın 15 bin TL olacağı ifade edildi.Milletvekilleri EYT için imza vermeye başladı, maaş takvimi netleşirken milyonları heyecan sardı.Bir yandan da bankalar promosyon miktarını belirlemeye çalışırken, rakamlarda çıta biraz aşağıya çevrildi. .EYT'liler artık gün sayarken bankalar bir kez daha promosyon yarışına hazırlanıyor

BEKLENTİ 20 BİN TL SEVİYESİNDEYDİ AMA...

Show Haber'in haberine göre ilk etapta 2.5 milyon kişinin emekli olması beklenirken bankalar da yeni müşterileri kaçırmak istemiyor.

Isparta’mız çok güzel hizmetler aldı Isparta’mız çok güzel hizmetler aldı

Promosyon yarışı yaza damgasını vurmuştu, bankalar 10 bin TL'ye kadar promosyon vermişti.Beklenti, EYT ile birlikte promosyonun 20 bin TL seviyesine çıkmasıydı ama öyle olmayacak.

PROMOSYONDA TAVAN 15 BİN TL'YE YÜKSELECEK

Kamu bankalarının yine promosyon yarışı içinde olması beklenmiyor ama özel bankalar promosyon için tarifelerini hazırlamaya başladı. 

Promosyonda tavan 15 bin TL'ye kadar yükselecek. Bankalar EYT ile birlikte 7.500 ile 15.000 TL arasında promosyon verecek.İmzaya açılan düzenlemenin önümüzdeki hafta komisyona gelmesi bekleniyor.

EYT yasası ile ilk anda 2,25 milyon vatandaşın emeklilik hakkı elde edecek olması bankaların yeniden iştahını kabarttı. Bankalar promosyonları güncellemeye başladı

Emekli promosyon kampanyaları 2023 yılı için yeniden belirlenecek. Yüzde 30'luk Ocak 2023 emekli zammı ve EYT'nin yasalaşması ile beraber 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik hakkı elde edecek olması bankaların yeniden iştahını kabarttı. Müşteri kazanmak adına çeşitli kampanyalar yapan bankalarda bu hafta Meclis'e gelmesi beklenen yasa tasarısı ile beraber emekli promosyonları için hazırlıklar başladı.

EYT'LİLERİN MAAŞ VE EMEKLİ PROMOSYON HESAPLARI BAŞLADI

EYT düzenlemesi için detaylar Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Ocak 2023 emekli zammı da yüzde 14,62 ek zam ile yüzde 30 olarak netleşti. EYT düzenlemesinde yaş şartı tamamen kalkması milyonlarca kişiyi sevindirirken EYT'li artık maaş ve emekli promosyon hesapları yapmaya başladı.

EYT'DE İLK MAAŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT çalışmasını bitirerek gerekli metinleri milletvekillerine iletti. EYT yasa tasarısı bu hafta Meclis'e geliyor. EYT'de yasa tasarısının metinlerinin şekillendirilmesi sonrası taslak Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nunda görüşülecek.Bütçe görüşmesinin ardından EYT yasası taslağı Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaşacak. Son olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Tüm bu aşamaların yaklaşık 2 hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Şubat ayında Meclis'te oylanacak EYT yasasının yürürlüğe girmesi ile hak sahibi vatandaşlar ilk maaşlarını Mart ayı içerisinde alacak.

İşte emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesinde 5 madde...

8 Eylül 1999 öncesi şartları sağlayanlar emekli olacak

EYT yaş sınırı yok

İlk anda 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak

SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı ayrımı olmayacak

Emekli olup çalışanlar için prim teşviki verilecek

DÜZENLEMEYİ BEKLEYEN YAKLAŞIK 5 MİLYON EYT'Lİ VAR

Daha önce yaklaşık 4 milyon kişiyi kapsadığı belirtilen EYT düzenlemesinde kapsam genişledi. Yeni başvurular ve verilerin toplanarak elektronik ortama taşınması sonrası EYT yasasının yaklaşık 5 milyon kişiyi kapsayacağı açıklandı.

EYT'de yaş şartı kaldırıldığı için bugün itibarıyla prim ve sigortalılık süresini tamamlamış 2 milyon 250 bin kişi bulunuyor. Daha açık ifadeyle yaş şartı olmadığı için ilk anda emeklilik hakkı elde edecek kişi sayısı 2 milyon 250 bini aşacak.

Öte yandan Türkiye'de yaklaşık 13 milyon emekli bulunuyor. Bu rakamın 2024 yılında 15 milyonu aşması bekleniyor.