Uzun yıllardır fırıncılık yapan Bayram Dereli, yaptığı açıklamada maliyet artışlarına dikkat çekerek, "Başta un olmak üzere susam, Maya, elektrik, yakıt ve diğer giderlerimizde aşırı bir artış oldu. Sene başında 750 TL olan un, şimdi 1.150 TL oldu. Enflasyona ve fiyat artışlarına karşı dayanacak gücümüz kalmadı. Bir an evvel ekmek fiyatlarının güncellemesini bekliyoruz. Antalya ve Burdur’da 2-3 ay önce zam yapıldı. Bizim günahımız nedir, biz cezalandırılıyor muyuz" dedi.
Isparta'daki fırıncıların çoğunluğunun Ticaret ve Sanayi Odası'na (ITSO) kayıtlı olmaması sebebiyle, fiyat artışı kararının ITSO tarafından alınmasını bekleyen esnaf, zararın büyümemesi için yetkililerden bir an önce "müjdeli haberin" gelmesini umut ediyor. Fırıncılar, ekmek fiyatlarının güncel ekonomik koşullara uygun olarak revize edilmesiyle rahat bir nefes almayı hedefliyor.




