Kuruculuğunu Biyoloji Öğretmeni Özlem Çelik’in yaptığı Hızırbey Mahallesi’ndeki Fıstık Ağacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi, cumartesi günü törenle açıldı. Okul öncesinde eğitim-öğretime 10 Eylül’de başlayan Fıstık Ağacı Kreşi’nin resmi açılış törenine Vali Memduh Oğuz ve eşi, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticileri, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan, Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı ve ITSO Yönetim Kurulu üyesi Adem Demiralay, ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Ünlüsoy, Yunus Karabulut, ITSO Meclis Üyesi Abdullah Yolcu, Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Oğuzhan Tortop, İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Kabalak ve Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, çok sayıda davetli ve veliler katıldı.

            Vali Memduh Oğuz, açılışta çocuklara yönelik her hizmetin geleceğe yönelik olduğunu belirterek “Eğitim dediğimiz unsur ne kadar erken başlarsa o kadar güzel. Burası bir ilmin başlangıcı sayılabilir. Çocuklarımız anne kucağında iken buraya geliyorlar. Burası çocuklarımızın kimlik kazanacağı, çağdaş dünyaya entegre olacağı bir yer. Hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah benzerleri çoğalır” dedi.

            Kurucu Özlem Çelik de büyük bir hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek “En büyük hayalimi çok şükür bu yıl Isparta’ya kazandırdık. 60 öğrenci ile eğitime başladık. 110 kapasitemiz var. Çok iyi bir ekiple işe başladık. Ekip çalışmasının öneminin farkındayım. Çok güzel hedeflerimiz var. 3-6 yaş arası çocuklar Fıstık Ağacı’nda. Hayata dair herşeyi burada çocuklara öğretmen niyetindeyiz. İlk vermek istediğimiz ders sevgi. Çocukları çok severek işe başladık. Hepsini çok seviyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

İLETİŞİM KANALLARI

 

FISTIK AĞACI KREŞİ

 

Hızır Bey Mahallesi

1544 Sokak

No: 45

 

TLF:

0 (246) 218 19 21

 

KURUMSAL TLF:

0 (541) 902 22 22

 

 

 

Güçlü ekip

            Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden lisans alarak FISTIK AĞACI Kreşi’ni kurduğunu anlatan Özlem Çelik, 3- 6 yaş seviyesi çocuklara eğitim verdiklerini kaydetti.

            Hızır Bey Mahallesi, 1544 Sokak, No: 45 adresinde ortalama 200 m2 yüz ölçümlü bahçesi olan bağımsız bir yapı kurduklarını anlatan Çelik, Tabiat Ana, Yabancı Dil, Sanat ve Spor ağırlıklı eğitim verdiklerini kaydetti.

            Özel eğitim kurumlarında Öğretmen unvanı ile çalıştığını, ilaç endüstrisinde kariyer yaptığını kaydeden Özlem Çelik, “hayatımın projesi buydu. Çocukları çok seviyorum. Çocuklarla güçlü bir iletişim kurduğumu düşünüyorum. Her zaman istediğim, düşlediğim bir projeydi. Çok heyecanlıyım. İçim içime sığmıyor. Sabah 07.00’de işbaşı yapıyorum. 21.00’e kadar aşkla, tutkuyla, nefes nefese çalışıyorum. Heyecanlıyım. Mutluyum” diyor.

HER 5 ÇOCUĞA 1 ÖĞRETMEN DÜŞÜYOR

            400 Bin TL finansmanla inşa ettikleri FISTIK AĞACI Kreşi’nde toplam 14 kişiye istihdam sağlandığını anlatan Kurucu Temsilci Özlem Çelik, şöyle diyor:

            “Her derse 2 öğretmen giriyor. 10 Öğretmenimiz var. Sanat Eğitimi için de Güzel Sanatlar online casino oyunları Fakültesi’nden bir Akademisyenden destek alıyoruz.

            Lisans alırken kapasitemizi 110 öğrenci olarak bildirdik. Ama şu an kapasitemiz 60 öğrenci.  3- 4 ve 5/6 yaş çocuklar için 4 sınıfımız var. Diğer ünitelerin tamamı laboratuar ya da atölye…”

3 YAŞ ÇOCUĞA DÂHİ YOĞUN

İNGİLİZCE DERSİ VERİYORUZ

            Atölye ve laboratuar ağırlıklı bir müfredat benimsediklerini anlatan Kurucu Temsilci Öğretmen Özlem Çelik, yol haritalarını şöyle analiz etti:

            “Sınıf Etkinlikleri dışında paylaşabileceğim çok fonksiyonel yüzümüz var.

            İlki Yabancı Dil Laboratuarı. Akıllı Tahta Sistemi kurduk. 3 yaş çocuğa dâhi Yoğun İngilizce Eğitimi veriyoruz. Görsel oyunlar içerisinde eğitim veriyoruz. Ayrıca her 30 dakikada 1 kez, Yabancı Dil Öğretmenimiz sınıflara gidiyor. İngilizce konuşuyor. Seviyelerine göre bir aşinalık kazandırıyoruz.

            Drama derslerimiz var.

            Yine Görsel Sanatlar Atölyesi var. Görsel Sanatları 2 dilimli şemsiye halinde yapıyoruz: Seramik ve Ebru.

            Seramik çalışmaları profesyonel düzeyde yapılıyor. Çamur, kil profesyonel malzemeler. Ayrıca Seramik Çarkı getirdik. Gerçek Seramik Çarkı… Çocuk boyutunda. Doğal ürün yapıyorlar. Yaratıcılıklarını besliyorlar.

            Ebru çalışması için, seramik için Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli bir Akademisyenden destek alıyoruz.

            Çocuklara halı dokutuyoruz. Müzik aletleri ile ders veriyoruz.

            ‘Çılgın Renkler’ şeklinde bir eğitim uygulamamız var.

FEN VE DOĞA LABORATUARI

            En temel farkımız donanımlı insan. Bunun için de laboratuar ve atölye ağırlıklı çalışıyoruz. Bunlardan biri de Fen ve Doğa Laboratuarı.

            200 m2 ölçülerinde bir bahçemiz var. Toprak var, çimen var, yeşil var, ağaç var, börtü- böcek var.

            İnanın, böyle bir sistem kurmak için 5 yıl bekledim. Bahçeli bir yeri 5 yıl boyunca aradım. Nihayetinde bulduk.

            Her çocuğumuza bir tarla verdik. Kendisi ekip dikiyor. Tabiat Ana’yı tanıyor. Seviyor. Gelecekte koruyacak da…

            Bu iş benim için sevda. Aşk. Tutku. Sabah 07.00’de işe başlıyorum. 21.00’e kadar sevgiyle çalışıyorum. Çok heyecanlıyım. İçim içime sığmıyor.”