Aralık ayının güvenlik uygulamalarını içeren yeni yazılım, Galaxy S7, Galaxy S7 edge ve Galaxy Tab A 10.5 (2018) cihazlarına da uğrayacak. Tab A 10.5 modeli ülkemizde güncelleme alacak.

Galaxy A80 güncellemesinin Peru ’da, Ekvator ’da, Brezilya ’da ve Şili ’de yaşayan kullanıcılara dağıtılacağı bildirildi. Galaxy S7 ve S7 edge ise İspanya ve Fransa topraklarında güncellenecek. Peki Aralık 2019 güvenlik arayüzü neler sunuyor?

Galaxy Note 10 ve Galaxy A50 için yayımlanan güncelleme, Android‘de bulunan 6 kritik güvenlik açığını ortadan kaldırıyor. Ayrıca şirketin kendi yazılımında bulunan (One UI) 13 güvenlik açığı da artık kullanıcıları tehdit etmiyor.

Özellikle çok tehlikeli olan sistem hatalarını inceleyen Samsung, ekran parlaklığının yarattığı bir sorunu düzeltti. Bu sorun, kilit ekranında ayarlanabilen parlaklık ayarının ana ekranın işleyişini bozması ile ilgiliydi.

Bir diğer sorun ise kilit ekranı aktif olan bir Bluetooth altyapılı telefonun adı geçen Samsung modellerine bağlanabilmesi ile alakalıydı. Bu bağlamda önceden saldırılara karşı savunmasız olan cihazlar artık daha güvenli.

Güvenlik yamasının diğer ülkelere de geleceği konuşuluyor. Bunun dışında güncelleme işlemleri günlerce sürebiliyor. Aralık 2019 güvenlik yamasına cihazınızda bulunan “Güncellemeler” kısmından ulaşabilirsiniz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur