Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından “Kariyer Günleri- Köprüden Sonra Ne Var? Tıp Mezunları İçin Kariyer Rehberi” konulu bir etkinlik düzenlendi.

SDÜ Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, akademisyenler ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Şenol, tıp eğitiminin oldukça zor bir süreç olduğunu dile getirerek mezun olacak öğrencilere yol göstermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Prof. Dr. Şenol, “Yeni başlangıçlar genellikle insanlarda bir tedirginlik yaratır. İsteğimiz sizin endişenizi, tedirginliğinizi azaltmak, sorularınıza yanıt bulabilmenizi sağlamak. Burada aldığınız eğitimle endişelerinizin yersiz olduğunu zaman içerisinde göreceksiniz. Uzmanlaşmak istediğiniz branşı seçmeniz çok önemli. Bir hedefiniz olsun. Çabanızı bu yolda sarf edin. Nerde mutlu olacaksanız o bölümü seçmeye çalışın çünkü işinizi ne kadar memnuniyetle yaparsanız alacağınız verimlilik de o kadar fazla olacaktır. Mezun olduktan sonra da kendinizi geliştirmeye devam edin.” diye konuştu. 

Ortopedi ve Travmalatoji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar ise eğitim hayatı hakkında bilgi vererek yaptıkları her şeyi tutkuyla yapmaları hususunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Baydar, “Süleyman Demirel Üniversitesi, dünyaya kafa tutan bir üniversite. Hayallerinizi burada gerçekleştirin. Asla hayallerinizin peşini bırakmayın. Ne olacaksanız en iyisi olun. Doğduğunuz memleketi, ülkenizi ve okulunuzu sevin. İdealist olun, ihtisas yapın. Hedefleriniz olsun. Sizler bu üniversitenin en kıymetlisisiniz. Siz de kendi kıymetinizi bilin.” dedi.

Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü

Kaynak: SDÜ Bülten