Atabey ilçesinde “gizemli devasa bir obruk” oluştuğu ve bu oluşumun Atabey Göleti’nin su seviyesinde ciddi düşüşe neden olduğu iddia edildi.
Bölgeden gelen ilk bilgilere göre, gölet çevresinde fark edilen büyük çaplı çöküntünün ardından su seviyesinde hızlı bir çekilme yaşandığı öne sürüldü. Vatandaşlar, göletin bazı bölümlerinde suyun belirgin şekilde azaldığını ifade ederken, olay kısa sürede bölgede endişeye neden oldu.
Uzmanlar tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmazken, söz konusu oluşumun bir karstik obruk kaynaklı olabileceği değerlendiriliyor.
Yetkililerin bölgede inceleme başlattığı öğrenilirken, gölet ve çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi. Olayın kesin nedeni yapılacak teknik incelemelerin ardından netlik kazanacak.




