Her Ispartalı Vali Öner kadar vefalı olabilse…

Merhaba değerli sporseverler. Öncelikle yazıma başlarken Vali Ali Haydar Öner’in Kırklareli’ne atanmasından dolayı duyduğum üzüntüyü dile getirmek istiyorum. Zira kendisi, Isparta’ya gelmiş gerçekten hizmet eden sayılı valilerden birisidir.

Valiler bir şehrin her şeyinden sorumludurlar ancak, durumlarına göre bu konudaki ilgi alanları değişik olabilir. Örneğin; kişilik olarak sporsu sevmeyen bir vali tüm konularda iyi bir performans gösterirken, o şehrin sporunu daha ileri bir noktaya taşıma konusunda son derece başarısız olabilir. Bunun yanında sporu seven bir Vali ise bunun tam tersini gerçekleştirebilir. 

Sporseverler hatırlayacaklardır. Bundan 7 yıl önce yani 1999 – 2003 yılları arasında ilimizde Valilik yapan Halil İbrahim Daşöz işte bunun en güzel örneğini sergilemişti. O zamanlar, bu zamanlardan pek farklı değildi. Bugünkü kadar olmasa da yine takım yalnız bırakılmış ve 3. Ligde içler acısı bir durumdaydı. Ama, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkıp milli mücadeleyi başlattığı gibi Vali Halil İbrahim Daşöz de şehrin tüm kesimlerini bir araya getirmiş bu konuda güçlü bir yönetim oluşturulmuştu.

Hatta, Vali Daşöz işi daha da ileriye götürmüş ve İl Özel İdare kaynaklarıyla Davraz Kayak Merkezinin Kartpostalları bastırarak bunların tüm okullarda satılmasını sağlayarak hem Kayak Merkezinin tanınmasını artırmış hem de Ispartaspor’a gelir sağlamıştı. İşte bu ve buna benzer çalışmaları hiçbir Ispartalı, Ispartasporlu asla unutamaz unutmamalıdır.

Aradan geçen 7 yılda Ispartaspor’da değişen bir şey olmadı. Sonuçta takım yine 3. Ligde ve yine hüsranları oynuyor. İşte bu noktada, sahneye Vali Ali Haydar Öner çıktı. Aynı 7 yıl önce Vali Halil İbrahim Daşöz’ün yaptığını şimdi Vali Ali Haydar Öner yapıyor. Kendisine Ispartaspor için yaptığı tüm çalışmalardan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Çünkü kendisi herhangi bir mecburiyeti olmamasına rağmen binlerce Ispartalıların yapmadığını yapmaktadır. Hatta, tayini çıkmasına ve Isparta’dan gidecek olmasına rağmen. Bu bana göre takdire şayan bir davranıştır.
 

Peki Vali Ali Haydar Öner Ispartaspor için ne yaptı? Öncelikle, sezon başından bu yana herhangi bir programı olmadığı ve il dışında olmadığı zamanlarda mutlaka ve mutlaka Ispartaspor’un kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçlara gelerek şeref tribünündeki yerini aldı ve maçları izledi. Diyeceksiniz ki çok mu önemli bu durum.

Evet, çok önemli. Bu ülkede halka hizmet ediyoruz diye ortalıklarda dolaşan ama Ispartapor’un hiçbir maçına gelmeyen siyasetçiler ve daha bir çok kişiyi düşünürsek çok önemli. Neticede, spor da bu halkın bir ilgi alanı ve önemli bir unsuru. Ama, bunu göz ardı eden siyasetçiler sezon boyunca yanından bile geçmedikleri stadyuma ancak seçimler yaklaşınca gelirler.

Neden biliyor musunuz? Acaba taraftarlardan da oy koparabilirmiyiz? Onun hesabını yaparak. Ben buradan net bir şekilde şunu söylüyorum. Ispartaspor’un en zor gününde yanında olmayan, ona destek vermeyen Milletvekilleri ve diğer tüm siyasetçiler sakın seçimler yaklaşınca maçlara gelmeyin. Sizden gelecek üç beş destek veya alkış olmasa da olur.

Neyse konuyu biraz dağıttık. Tekrar Vali Ali Haydar Öner’e gelelim. Sayın Vali, Ispartaspor zor duruma düşünce ortaya çıkan gelişmelere göre gerek güçlü bir yönetim oluşturulması için ilgili yerlerle görüşmeler yapması, gerek futbolcuların maçlara daha moralli çıkması için onlarla bir araya gelmesi çok önemli konulardır. Binlerce Ispartalının yapması gereken hareketleri Ispartalı olmayan ve tayini çıktığında ilimizden gidecek olan Vali yapmıştır ve halen de yapmaktadır. Eğer bugüne kadar Vali Ali Haydar Öner’in yaptıklarını Ispartalılar yapmış olsaydı şimdi Ispartaspor Süper Ligde olurdu.
 

Sonuç olarak şunu söylüyorum ki; Vali Ali Haydar Öner, sadece sosyal ve kültürel veya yatırım konularında değil, spor konusunda da Isparta için büyük bir kayıptır. Kendisinin Kırklareli’ne atanmasından duyduğum büyük üzüntüyü bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ben inanıyorum ki, Vali Ali Haydar Öner, şu ünlerde Ispartaspor’a güçlü bir yönetim oluşturulması adına yaptığı çalışmaları burada bırakıp gitmeyecek, gideceği Kırklareli’nde de sürdürerek Ispartspor’un ligde kalmasını sağlayacaktır. Kendisine, 25 yıldır Ispartaspor’un içinde olan ve tam bir Ispartaspor aşığı bir gazeteci olarak yeni görevinde başarılar diliyorum.

Güle güle sayın Valim….