Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, AK parti ile MHP arasındaki ittifakı Ankara’da gördüğünü ifade ederek, bunun bozulmasının imkansız olduğunu söyledi. Isparta’da AK Parti kanadının  belediye hizmetlerini eleştirmesinin anlamsız olduğuna değinen Yalçın, ilimizin daha da gelişmesi için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın güçlerini birleştirmesi gerektiğine işaret etti. 
 

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Cumhur İttifakı sürecinin yerel seçimden genel seçime kadar olmadığını ifade ederek,  “Bu ittifak 2023 lider ülke Türkiye için yapılmıştır. Ama bunlar çok istiyor diye biz bu işten geri adım atacak değiliz. İttifakı Ankara’da gördüm. Bunun bozulması imkansız. Bu sürecin bozulması ihanettir. Ama Isparta’da bunları Allah mı şaşırtıyor bilmiyorum; ters taraftan başlayarak, belediye hizmetlerini eleştiriyorlar. Bunun yerine birlik beraberlik olması gerekir. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, etkili bir milletvekili. Kendisi hükümet gücünü Isparta’ya yansıtacak bilgi birikimine ve tecrübeye sahip. Onunla önemli güçleri ciddi projeye dönüştürülebilecek olan belediye başkanımız sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın ortak çalışabileceği bir platformun oluşturulması Isparta’nın hayrınadır. İki gücün bir araya gelmesi Isparta için büyük bir imkân” şeklinde konuştu. 
 
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, Kanal32’de katıldığı Gülkent’te Bugün programında siyasetin Isparta gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti ile MHP arasındaki ittifakın Isparta’nın aksine Ankara’da çok güçlü olduğuna değinen Yalçın, bu ittidakın 2023 lider ülke Türkiye için yapıldığını söyledi. Yalçın’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın güçlerinin birleştirmesi yönünde de bir çağrısı oldu.


AYNI DİLLE CEVAP VERSEK; HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA DEMEMİZ LAZIM
AK Parti ile MHP arasındaki ittifakı Ankara’da gördüğünü belirten Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, şunları söyledi: “Bunun bozulması imkansız. Bu sürecin bozulması ihanettir. Ama Isparta’da bunları Allah mı şaşırtıyor bilmiyorum; ters taraftan başlayarak, belediye hizmetlerini eleştiriyorlar. Türkiye’nin en başarılı belediyesi Isparta Belediyesi’dir. Hangi siyasi parti olursa olsun bize gelip daha iyi hizmet için ne yapılabilir dese, biz de projelerinizi anlatın deriz.

630 milyon lira borçlu bir belediyeyi bugün 25 milyon lira bütçe fazlalığı veren bir belediye başkanına AK Partililer büyük yatırımları yapamaz diye şerh koymuşlar, bunlar çirkin şeyler, bunların Isparta’ya faydası yok. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Isparta’daki toplantıda Isparta’yı bundan sonra kaybetme lüksümüz yok diyor.

Türkiye savaş halinde, dünya üzerimize gelmiş, ekonomik sıkıntıdan nasıl çıkılabilir diye bakıyoruz, 15 yıldır iktidar sizsiniz demiyoruz, gelin sorumluları çok önemli değil, çıkaralım derken, birisi çıkıyor kaybetme gibi lüksümüz yok diyor. Aynı dille cevap versek; halep oradaysa arşın burada dememiz lazım. Isparta’da bu dönemi geçmek lazım. Isparta Belediyesi’nin MHP’li belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın dönemde 750 milyon liranın üzerinde yatırım yapmış.
 
ISPARTA’YA YAPILAN YATIRIMLARI ISPARTA BELEDİYESİ’NİN YATIRIMLARI İLE KIYASLASINLAR
Buna iktidar partisi kızmasın. İktidar partisinin özel şirket aracılığıyla PPP yöntemi denilen yöntemle kazandırdıkları hastanenin dışındaki yatırımları toplasınlar. Isparta’ya yapılan yatırımları Isparta Belediyesi’nin yatırımları ile kıyaslasınlar. Ödediği borçları da bir kenara bırakıyorum. Bu ittifaka fayda getirecekse ortaya koyalım, getirmeyecekse bunu Isparta gündeminden kaldırsınlar.”


BUNLAR ÇOK İSTİYOR DİYE BİZ BU İŞTEN GERİ ADIM ATACAK DEĞİLİZ
Bu ittifak yerel seçimden genel seçime yapılmamıştır. Bu ittifak 2023 lider ülke Türkiye için yapılmıştır. Ama bunlar çok istiyor diye biz bu işten geri adım atacak değiliz.”

ISPARTA’NIN BÜYÜMESİNDE HİÇ Mİ EMEKLERİ YOK?
“Isparta’nın büyümesinde belediye başkanı ve ekibinin hiç mi emeği yok?” diye soran İl Başkanı Yalçın, “AK Parti’nin bir kez teşekkür etmesi çok mu zor? Bu yapılsa daha iyisi noktasında konuşulsa bunu anlarım. Isparta Belediyesi’nin bu seneki yatırımı 200 milyon lira. Kamu kurumlarına baktığınızda memur maaşlarını dahi rakamlara koyuyorlar.  Siyasi muhataplarımıza zaman içerisinde aktaracağım.

Bunu geliştirmemiz lazım. Biz taş devrinin insanları değiliz. Bizim gülmeye, motivasyona ihtiyacımız var. Ben de çıkıp aynı dili kullansam ne yapacaklar? Isparta’nın sorunları var. Gelin bundan sonra bu sorunları nasıl çözeceğimizi konuşalım. Ama yapılamayanları, çözülemeyenleri konuşacaksak bu sürece inanmamışız demektir. Sayın cumhurbaşkanımız ve sayın genel başkanımızın ortaya koyduğu cesareti kaldıramayacağız demektir” dedi.


GÜVENLE VE ALNIMIZ AÇIK ŞEKİLDE HEMŞERİLERİMİZİN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ
Öte yandan 2019 yılında yapılacak seçimlerde ittifakın nasıl uygulanacağını değerlendiren Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyaset çiviyi duvara bir vuruşta çakma ustalığı gibi bir şeydir. Biz zamanını bekliyoruz, o zaman geldiğinde yapacağız.

Bu sefer yine değişik bahaneler uyduracaklar. Bir daha kaybetme lüksümüz yok, bir dahaki dönem gibi bir yaklaşım içerisine girecekler. Yerel yönetimlerde önce Ispartalı hemşerilerimize vaat edilen şeyler yerine getirildi mi, önce buna bakmak lazım. Kurumsal yapı içerisinde genel merkezimiz bunu takip ediyor. Bu anlamda da Türkiye’de en başarılı belediyeler Milliyetçi Hareket Partili belediyeler. Burada da gururla söyleyebilirim ki en başarılısı Isparta Belediyesi. 30 Mart 2019 seçimlerinde bir kez daha kazanırız, ederiz demiyoruz.

Bize 4,5 yıl önce verilen emanetin karşılığında hizmetler yapılmıştır. Güvenle ve alnımız açık şekilde hemşerilerimizin karşısına çıkacağız.
 

SİYASET BÖYLE BİR ŞEY
Bu şehrin gülmesi lazım. Gülen bir şehir haline gelmemiz lazım. Sıkıntılarımız eğitimde, sağlıkta, adalette, süreçte, her şeyde var. Bunların çözümü birlikte başarılı bir şekilde omuz omuza verip yürümekten geçiyor. Siyaset böyle bir şey.


BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN HİZMETLERİNİN ARKASINDAYIZ
İl Başkanı olarak her şartta ve platformda bütün belediyelerimizin yaptıkları hizmetlerin arkasındayız ve gururla anlatırız. Sayın belediye başkanımız Yusuf Ziya Günaydın, kendisine hedefler belirliyor. Hedefleri başaramazsa bile yaklaştığı nokta hedefinin çok ilerisinde oluyor. Bu onun için bir tarz.


GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMELİLER
Isparta’da siyasi kültür olgunlaşmış durumda. Rahmetli sayın Süleyman Demirel’in bu konuda katkısı çok fazla. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, etkili bir milletvekili. Kendisi hükümet gücünü Isparta’ya yansıtacak bilgi birikimine ve tecrübeye sahip. Kendisini de ciddi şekilde kabullendirmiş ve önemli yatırımlar alabilecek güçte. Onunla önemli güçleri ciddi projeye dönüştürülebilecek olan belediye başkanımız sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın ortak çalışabileceği bir platformun oluşturulması Isparta’nın hayrınadır. Bugünün Isparta’sında kendisini ispat etmiş, küçük imkânları büyük fırsatlara dönüştüren, Isparta’yı itildiği çukurdan çıkarmayı başarmış bir belediye başkanı var.

Diğer tarafta da güçlü bir iktidar partisi var. İktidar partisinin de güçlü ve başarılı bir milletvekili var. İki gücün bir araya gelmesi Isparta için büyük bir imkan. Yusuf Ziya Günaydın’ın belediye başkanlığı belli, hükümetin siyasi gücü belli, bir araya gelmeye şuanda siyasi iklim müsait. Bunun izahına gerek yok Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın genel başkanımız Isparta’da bu durumun olduğunu bilseler herhalde bunu neden yapmıyorsunuz diye Sayın Osman Zabun ile bana hesap sorarlar.

Ben yapalım diyorum. Ama Sayın Zabun da bugüne kadar yapmadı inşallah bundan sonra yapar. Yoksa mizah olarak da söylüyorum biz de konuşmaya başlarız. Isparta bu konuda çok şanslı, bu şansı kullanalım. İktidar partisinin yapıp yapmadıkları gibi bir şeye girersek bu aşamada doğru olmaz.


BİZ HAZIRIZ AK PARTİ’Yİ DE BEKLİYORUZ
Bu iki partinin Türkiye’nin kurtuluşunda bir araya gelecek projeleri varsa da Isparta’nın kurtuluşu da çok basit. Bu iki partinin, iki önemli rol modelin bir arada olması gerektiğini düşünüyorum. Bunu sağlayacak olan eğer siyasilerse MHP olarak biz buna hazırız. Adalet ve Kalkınma Partisi’ni de bekliyoruz.”