Isparta Belediyesi, hayvanların bakım, tedavi, rehabilitasyon ve kısırlaştırılması çalışmalarını daha iyi yapabilmek amacıyla donanımlı Hayvan Hastanesi kuruyor. Hayvan Hastanesi’ndeki inşaat çalışmaları sona yaklaşırken, Hayvan Barınağının daha modern hale getirilmesi için ilave alanlardaki işlemler de devam ediyor. 

Isparta Belediyesi, can dostlarımız sokak hayvanlarının bakım ve diğer ihtiyaçları konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla 23 bin metrekare alana sahip olan Hayvan Barınağı daha modern bir hale getirilirken, alan 15 bin metrekare ilave ile 38 bin metrekareye çıkarıldı. Yeni ilave edilen 15 bin metrekarelik alana 8 adet açık padok ilavesi yapılarak, bin hayvan kapasiteli hale getirilecek.
Şehirde Hayvan Hastanesi olmaması nedeniyle kaza gibi durumlarda yaralanan hayvanlar çevre illere gönderiliyordu. Bu konudaki eksikliğin giderilmesi için Isparta Belediyesi tarafından Hayvan Barınağı yerleşkesinin içerisinde 300 metrekarelik alana 2 ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, röntgen odası ve muayene odaları ile diğer ihtiyaçların karşılanabileceği donanımlı bir Hayvan Hastanesi inşa ediliyor. Hayvan Hastanesi’nin kaba inşaatı tamamlanırken, çatı kaplama, mantolama ve dış cephe sıva ile iç kısımda elektrik tesisatları döşeme çalışmaları sürüyor.  
15 bin metrekarelik alan içerisinde oluşturulacak açık padoklar ilavesi için de panel çit imalatı tamamlandı. Bu bölgede kilit taşı ve bordür çalışmaları ise devam ediyor. Ayrıca Hayvan Barınağı içerisine Köpek Geçici Bakımevi inşa edilecek. İnşaat için hafriyat alımları yapılıyor. 

Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Yeni Düzenlemeler Yayımlandı Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Yeni Düzenlemeler Yayımlandı