Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezuniyet ve yemin töreni, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törenin açış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferdi Başkurt yaptı. Prof. Dr. Başkurt, öğrenciler açısından yeni bir başlangıcın kutlandığını belirterek genç mezunların sağlık sektöründe çok önemli bir rol oynayacaklarını söyledi. Hemşireliğin bir yaşam tarzı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Başkurt, hemşirelerin mesleki bilginin yanında insan sevgisi ve empati gibi değerlere sahip olması gerektiğini söyledi. 

Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın

Sağlık sektörünün hızla geliştiğini vurgulayan Prof. Dr. Başkurt, “Öğrenmeye ve kendinizi sürekli geliştirmeye hazır olun. İnsani değerlerinizi koruyun. Hemşirelik insanlarla bağ kurma sanatıdır. Meslek hayatınız boyunca sevgi ve şefkatle hareket etmeyi unutmayın.” diye konuştu.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Taşçı Duran ise mezuniyetin öğrencilerin hayatında bir dönüm noktası olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hemşirelik, sevgi ve şefkatin, bilimin ve becerinin birleşimidir. Bu kutsal mesleği seçerek insanların sağlığına katkıda bulunmak ve onların hayatına dokunmak için adım attınız. Zorlu süreçlerden geçerek bugünlere geldiniz. Bugün yeni bir başlangıç. Yeni bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Önünüzde sayısız fırsat ve olanak var. Öğrendiğiniz değerleri hiçbir zaman unutmayın. Kendinizi sürekli olarak geliştirin.” 

Konuşmaların ardından öğrenciler, mezuniyet belgelerini alarak meslek hayatına adım atmanın mutluluğunu yaşadı.

Kaynak: SDÜ Bülten