Özellikle değişken ekonomik koşullar ve son dönemde yaşanan gelişmeler, ev almayı daha da zorlaştırıyor. Bu durumda hisseli tapu sahibi olan vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli noktalar ortaya çıkıyor.

Gayrimenkuller hala yatırım aracı olarak değerini koruyor ancak müstakil tapuda bu kapsamda bir risk söz konusu değil. Ancak günümüz şartlarında ekonomik olarak müstakil bir tapuya sahip olmak oldukça zor. Yatırımını hisseli tapuya göre yapan hisseli tapu sahibi vatandaşlar için ise bazı riskler söz konusu.

Akçapınar Göleti’nde çalışmalar sürüyor Akçapınar Göleti’nde çalışmalar sürüyor

Hisseli tapu sahiplerinin tüm hisseleri dışarıdan biri tarafından el ele geçirilebilir. Bu riski önlemenin en iyi yolu hisseli mülklere yatırım yapmayı meslek edinen kişilerin ortaklık yapısına dahil edilmemesidir.

Bu kapsamda hisseli tapu sahipleri, böyle bir riskle karşılaşmamak için e-Devlet üzerinden tapu kayıtlarını düzenli olarak kontrol etmeli ve ortakların icralık borç durumlarını takip etmelidir. Bu sayede riskleri önceden tespit edip gerekli önlemleri almak mümkün olacaktır.

Haber Merkezi