Akıllı telefon piyasasında önemli konumda olan Huawei, telefonlarının tasarımlarıyla da dikkat çekiyor. ABD ile yaşadığı sorunlardan etkinlenmesine rağmen çalışmalarına devam eden firma, uzun vadeli projelerinden de vazgeçmiyor. LetsGoDigital tarafından ortaya çıkarılan patente göre, daha önce ASUS tarafından kullanılan arka kameranın ön kameraya dönüşme özelliğiyle birlikte, akıllı telefon piyasasında köklü değişiklikler yaşanabilir.

ASUS Zenfone 6 ’daki iki adet dönebilen kameraya karşılık olarak, Huawei 180 derece kamera, üçlü kamera sistemi olacak. Kameranın sahip olduğu özellikler ise henüz belli değil. Ancak yüksek kalitede olması bekleniyor. Yüksek kalitede çekim yapan arka kameraların önde olmasıyla birlikte, kaliteli fotoğraflar önden de çekilecek.

Patent görseline bakıldığında, ilk önce sıradan bir akıllı telefon tasarımı görülüyor. Ancak arka kameranın öne doğru gelmesiyle birlikte model ilginç bir hal alıyor. 180 derece dönüş yapabilen kameralı tasarım modeli için patent başvurusunun 9 Ocak 2019 ’da yapıldığı ortaya çıktı. Ancak Huawei sonucu 17 Aralık 2019 ’ta aldı.

ASUS‘un ardından Huawei 180 derece hareket eden kamera tasarımlarına başlayan bir diğer firma oldu. Gelecekte başka telefon üreticileri de bu özellikte tasarımları duyurabilir.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur