5 Eylül 2019 ’da Çin ’de başlatılan EMUI 10 beta süreci, oldukça başarılı bir şekilde tamamlandı. Artık son ve kararlı sürüme geçmek isteyen Huawei, EMUI 9.1 güncellemesine sahip olan P30 ve P30 Pro kullanıcılarına müjdeyi verdi.

Hem EMUI 10 beta kullanıcılarının hem de betaya katılmayan kullanıcıların yararlanabileceği bu sürüm, EMUI 10.0.0.166 ismi ile gelecek. İlgili güncellemenin boyutu 5 GB.

Huawei, beta sürecine katılanlar için ek bir beta güncellemesi daha getiriyor. Bu güncelleme, herkese açık olacak. İlgili yazılımın kapladığı alan yaklaşık 1 GB olarak açıklandı.

Detayları açıklanmayan güncelleme, henüz içeriği belli olmayan bazı özellikleri ve bazı iyileştirmeleri yanında getirecek. Son beta sürümü, EMUI 10 ’a geçiş yapmak isteyen beta kullanıcılarının son durağı olacak.

Kararlı EMUI 10 güncellemesi, P30 ve P30 Pro modellerinin küresel versiyonlarına da gelecek. Küresel modellerin de halka açık olan kararlı EMUI 10 güncellemesi ile son beta güncellemesini alması bekleniyor.

Son beta güncellemesinde Ekim 2019 güvenlik yaması mevcut. Kararlı sürümün dünyaya yayılması birkaç haftayı bulabilir. Bunun dışında EMUI 10 özellikleri hakkında bilinenler neler?

EMUI 10 özellikleri kullanıcılara neler sunuyor?

— Çoklu ekran paylaşımı
— Gelişmiş güvenlik sistemi
— Gelişmiş dosya sistemi
— Karanlık mod
— Ekran paylaşımı ve karşılıklı yardım sistemi
— ARK derleyici
— Grafik işlem gücünü artıran GPU Turbo
— Ağ bağlantısını güçlendiren Link Turbo
— Huawei HiCar

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur