Gerek ulusal gerekse yerel basının hain darbe girişiminin önlenmesinde tarihi bir sorumluluk örneği gösterdiğine değinen Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Türk devleti ve  yüce Türk milleti o gece ortaya koyduğu kahramanca mücadele ile hem FETÖ'ye hem de darbenin ardındaki dış güçlere ağır bir hayal kırıklığı yaşatmıştır. Bütün dünya kamuoyu 15 Temmuz’da Türk milletinin demokrasiden asla vazgeçmeyeceği gerçeğini anlamıştır.

Gerek ulusal basınımız ve gerekse yerel medyamız 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Türkiyemize, Cumhuriyetimizin vazgeçilmez değerlerine, demokrasimize yönelik her türlü hain kalkışma ve menfi girişime karşı daima devletin yanında olacaktır."

Başkan Baş, mesajında 15 Temmuz’un bir ‘demokrasi destanı’ olduğunu hatırlatarak, “15 Temmuz; bir milletin tarihin altın sayfalarına yazdığı bir demokrasi destanıdır. Bu destan nesilden nesle aktarılarak milletimizin hafızasında unutulmadan kalacaktır. Demokrasi ve millî irade uğrunda canını ortaya koyarak en şerefli makama ulaşmış olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz milletimizin yüreğinde daima yaşayacaktır.

Isparta'da Kaza Tren Otomobile Çarptı 3 Yaralı Isparta'da Kaza Tren Otomobile Çarptı 3 Yaralı

15 Temmuz gecesi yaşamını yitiren 251 şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Gazilerimize ve demokrasimiz için sokaklara çıkan tüm vatandaşlarımıza da saygı, sevgi ve minnetlerimi sunuyorum. Allah bir daha ülkemize böyle bir şey yaşatmasın.”