İlimizde  başta  Merkez  Deregümü  köyü  olmak  üzere  Yakaören,  Yazısöğüt, Büyükgökçeli, Küçükgökçeli, Kayı, Aliköy köyleri ile Kuleönü ve Sav Kasabası'nda seracılık faaliyetleri yapılıyor.

Ayrıca Sütçüler, Yalvaç, Gelendost ve Şarkikaraağaç, Aksu ilçe merkezi ve köylerinde de son yıllarda seracılık faaliyetleri arttı.

Genellikle domates ve hıyar yetiştiriciliği yapılmakta olan ve az miktarda da olsa pazar talebini  karşılamak için  karışık  sebze  yetiştirilen  bu  alanlarda,  20  Nisan itibariyle  başlayan domates fidesi dikimleri geçtiğimiz günlerde büyük ölçüde tamamlandı.

TUİK verilerine göre ilimizde 4200 dekar alanda örtüaltı domates ve karışık sebze, 768 dekar alanda da kesme çiçek yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Bu  bağlam  da  İlimizde  seracılık  deyince  ilk  akla  gelen  Isparta  merkeze  bağlı Deregümü Köyünde de örtüaltında domates fidesi dikimleri tamamlanmıştır.

Dikimleri  yapılan  fideler  lezzet,  dayanıklılık  ve  verim  açısından  en  iyi  domates  çeşitleri arasından  seçilmektedir. Temmuz  ayı  ortalarında  başlayacak  olan  domates  hasadında  bu  yıl dekar  başına  ortalama  15-20  ton  ürün  beklenmektedir.  Üretilen  domateslerin  birçoğu  ihraç
edilmekte,  bir  kısmı  iç  piyasaya  sunularak  İstanbul,  Ankara,  İzmir  gibi  büyük  şehirlere gönderilmektedir.

Bununla birlikte Deregümü Köyünde Mart ayında dikimi başlayan karanfil üretimi de tüm hızıyla devam ediyor.

Karanfil  üretiminin  domates  üretimine  göre  oldukça  zahmetli  olmasına  ve  bölgede domates  seraları ağırlıkta  olmasına  rağmen  bu  yıl Antalya  şirketlerinin  de talebiyle  karanfil üretiminde artış yaşanmaktadır.

Büyük  kısmı  yurtdışına  ihraç  edilmekte  olan  karanfilde  bu  yıl  ortalama  800  dekar alanda dikim gerçekleştirilmiştir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü