Paketin en dikkat çeken maddelerinden biri ise lojmanların satışa çıkarılacak olması.

Evi olmayan memurlar bu haberle heyecanlanırken, lojmanlarda oturanlar ise durumlarını gözden geçirmeye başladı. Planda yer alan maddeye göre, yeni lojman ve sosyal tesis alımı ve yapımının yasaklanacağı ve mevcut tesislerin ekonomiye kazandırılacağı belirtiliyor. Bu durum, emlak piyasasında da hareketlenmeye neden oldu.

Yaklaşık 250 bin adet lojmanın nasıl bir sistemle yönetileceği ise merak konusu oldu. Masada, lojmanlarla ilgili üç farklı seçenek bulunuyor. İlk seçenek olarak, yargı ve güvenlik mensuplarının oturduğu lojmanlar dışındaki tüm lojmanların ihale yoluyla satılması öngörülüyor.

Genç Gazeteci Amansız Hastalığa Yenildi Genç Gazeteci Amansız Hastalığa Yenildi

İkinci seçenekte ise, lojmanlarda oturanlara oturdukları konutları belirlenecek rayiç bedel üzerinden satın almaları için teklif götürülmesi öngörülüyor. Eğer oturan kişi lojmanı satın alamıyorsa, kamuda görevli başka çalışanlara satılması planlanıyor.

Masadaki son seçenek ise, kira bedellerinin lojmanın bulunduğu bölgenin rayiç bedeli göz önüne alınarak artırılması ve içindeki kişiye en fazla 3 yıl oturma hakkı verilmesi. Bu seçenekle birlikte lojmanların kiracılarına, ev sahibi olma fırsatı sunulması amaçlanıyor.

Kamuda lojmanların satışıyla ilgili kararın detayları yakında netleşecek. Memurlar ise yeni düzenlemelerle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecek.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur