Isparta’da Mahrukatçılar Sitesinde 49 yıldır ikinci el kapı ve pencere satan Ayhan Genç, yıkım ihaleleri ve diğer illerden getirdiği malzemelerle kendisine özgü sektör oluşturdu.

Ayhan Özer Vefat Etti Ayhan Özer Vefat Etti

Isparta’da yaşayan Ayhan Genç 1974 yılından beri başladığı bu işte kentte büyük bir sektör oluşturdu. Gerek yıkım ihaleleri gerekse yıkılacak bina sahipleri ile anlaşıp yıkılacak olan binadaki tüm işe yarayacak inşaat malzemelerini satın alıyor.

İlk olarak bina sahibiyle anlaşan Genç, yıkılacak binadaki tüm işe yarayacak malzemeleri kendi elemanlarıyla birlikte gidip o binadaki tüm malzemeleri söküyor. Temizliyor ve kendi dükkanında tekrar satışa sunuyor.

Sökülen inşaat malzemeleri büyük yer kapladığı için çok cüzzi miktara satan Genç, Isparta’da 2. Ele büyük bir talebin olduğunu belirtti. İnşaat malzemelerin büyük bir maliyetle satıldığını bu yüzden vatandaşın daha ucuz olan 2. El kapı pencere gibi işe yarayacak malzemelere yöneldiğini belirtti.

“BİZE EN ÇOK GELEN KÖYLÜLER”

Özellikle köy yerlerinde yaşayanların yoğun talep oluşturduğunu belirten Genç, vatandaş kümes yapmak için veya çeşitli bağ evi yapmak için kullanıyor. Bu yüzden buralardan çok fazla talep geliyor. Genellikle kapı pencere fayans oluyor. Bir evde ne lazımsa burada var. Bu işte en önce inşatta çürük yoksa yıkılacak binada ne varsa inşaatta kullanılan malzemeleri söküp alıyoruz. Bizde müşterilerin yüzde 95 i köylü vatandaşlar. EN çok pencere ve kapı alınıyor.

Fiyatlandırma da ise pencere veya kapının veya herhangi bir malzemenin üzerine işçilik maliyetini verip satıyoruz. Eskiden bu meslekte tek idik. Ancak şimdi hurdacılarda bu işi yapmaya başlıyor. İlk başlarda sıfır ve ikinci elini de satıyoruz. Sıfır bir pencere 120 cm boyunda 80 santim eninde bir pimapen sıfırı 2600 lira iken bizde aynı ürünü 600 liraya veriyoruz. 3’te bir fiyatına daha ucuza veriyoruz.

Pencereler 500 liradan başlar en fazla 3 bin liraya kadar satılıyor. Ahşap kapılar 300 liradan başlıyor. Pimapen kapılar 400 liradan başlar. Camlar 150 ile 800 lira arasında değişiyor. “ dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur