İranlı havayolu şirketi Iran Airtour, Tahran ile Isparta arasındaki ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na inen yolcular, işlemlerinin ardından kara yoluyla Antalya’daki turizm merkezlerine gönderildi.
İran’ın başkenti Tahran’dan havalanan B99702 sefer sayılı uçuş, EP-MDS tescilli Airbus A320 tipi yolcu uçağıyla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na iniş yaptı. Böylece havalimanı, Iran Airtour’un ilk seferine ev sahipliği yaptı.
Turistler Antalya’ya Transfer Edildi
Uçuşun ardından terminal işlemleri tamamlanan İranlı turistler, otobüslerle Antalya başta olmak üzere Kemer, Belek, Side ve Alanya gibi turizm merkezlerine yönlendirildi.
İran makamlarının, İranlı havayolu şirketlerinin Antalya, Bodrum ve Dalaman gibi deniz turizmi bölgelerine doğrudan charter uçuşlarına yönelik uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle alternatif havalimanları tercih ediliyor.
Bu kapsamda Isparta ve Denizli havalimanlarına getirilen turistler, buradan kara yoluyla tatil bölgelerine ulaştırılıyor. Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nın Antalya’ya yaklaşık iki saatlik mesafede bulunması, özellikle yaz sezonundaki charter uçuşları açısından önemli bir alternatif oluşturuyor.




