İslamköylü 85 yaşındaki Ethem Kızılkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ederek, zafer şiirleri okudu.

Milli bayramlardaki törenlerde okuduğu şiirlerle tanınan İslamköylü 85 yaşındaki Ethem Kızılkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen tarafından karşılanan Kızılkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla zafer şiirleri okudu. Şiirin ardından Başkan Başdeğirmen ve Kızılkaya bir süre sohbet etti.

Ethem Kızılkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyarete geldiğini ifade etti. Başkan Başdeğirmen’e zafer şiirleri okuduğunu dile getiren Kızılkaya, “Başkanımız beni kabul etti. Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 30 Ağustos 1922 yılında Türk ordusunun Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında Yunan ordusuna karşı kazandığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 104’üncü yılını kutladıklarını söyledi. Bu savaşın Kurtuluş Savaşı’nın en önemli ve son aşamalarından birisi olduğunu ve düşman kuvvetlerinin Anadolu’dan çekilmesini sağladığını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Bu zafer Türk milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başarıya ulaşmasında belirleyici bir rol oynamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun önü açılmıştır. 30 Ağustos, milletimizin birlik, beraberlik, cesaret ve vatan sevgisini simgeleyen şehit ve gazilerimizin fedakarlığını anmak için büyük gurur ve minnetle kutlanan bir milli bayramımızdır. Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 104’üncü yılını kutluyor, vatanımız uğruna şehit olan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bizi her milli bayramlarımızda yalnız bırakmayan Ethem amcamıza da çok teşekkür ederim. İslamköy’den gelerek şiirleri okuması bizleri çok memnun ediyor, gurur veriyor” ifadelerinde bulundu.

iPhone 18 Pro Ön Sipariş Tarihi Değişti!
iPhone 18 Pro Ön Sipariş Tarihi Değişti!
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Emel Çolak