Emniyet yetkilileri, kendisini polis, savcı veya emniyet görevlisi olarak tanıtarak “Adınız bir soruşturmaya karıştı” şeklinde konuşan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yayınlanan videoda, dolandırıcıların vatandaşları korku ve panik oluşturarak yönlendirmeye çalıştığına dikkat çekildi. Emniyet yetkilileri, gerçek kolluk kuvvetlerinin hiçbir şekilde telefonla para, altın ya da kişisel bilgi talep etmeyeceğinin altını çizdi.

Sancak Isparta’sında  Gadinko’ dan Koku Ana’ya
Sancak Isparta’sında Gadinko’ dan Koku Ana’ya
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, bu tür aramalarla karşılaşan vatandaşların görüşmeyi derhal sonlandırmaları ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne veya en yakın polis birimine bildirmeleri istendi. Ayrıca, özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşların bilinçli davranmasının suçla mücadelede büyük önem taşıdığını kaydetti.

Muhabir: Tuğba SEREL