Haber32 whatsapp ihbar hattımıza gelen ve dün yayınlanan, ''Okullar açıldı veliler okulların para istemesine isyan ediyor.'' haberimiz üzerine Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak haber32 haber merkezimizle iletişime geçerek sorunun çözümü için gerekli çalışmaları başlattı.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (16 Mayıs Perşembe) Isparta'da nöbetçi eczaneler (16 Mayıs Perşembe)

Isparta'da bazı okullarda yaşanan sorunları haber merkezimize aktaran okurlarımız şu ifadeleri kullandı: ''Devlet ek kitabıda verdi bu yıl ama ilk günden anlaşmalı kırtasiyelerden yardımcı kaynak kitaplar ücretli alındı. Ayrıca temizlik giderleri tuvalet kağıdı vs. için yine her veliden en az 100 TL istendi. Toplam 900 öğrencisi olan bir okulda 90 bin TL'ye kaç yıllık temizlik malzemesi alınır? Ayrıca bazı sınıflarda otel konaklaması gibi herşey dahil 500 TL talep ediliyor. Bu paralarda profosyonel şekilde talep ediliyor. Sınıf anneleri devreye sokuluyor okul idarecileri kendilerini devre dışı bırakıyor. Devlet okullara ödenek veriyor bizden neden para isteniyor? İl Milli Eğitim Müdürlüğü niye okulları denetlemiyor? Çoğu veli zaten çocuğuma kötü geri dönüşümü olmasın diye mecburiyetten sessiz kalıyor.''

ISPARTA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NE TEŞEKKÜR

Haberimiz üzerine kısa sürede Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, gerekli bilgileri alıp okullarda para isteme sorununa karşı işlemlerin yapılacağı bilgisini verdi. Kısa sürede velilerin sorununu çözen Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz.