Toplantıya İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak ve İl Jandarma Komutanı İlker Şimşek de katıldı. Toplantıda, 2024 yılının ilk beş ayına ilişkin güvenlik ve denetim verileri değerlendirildi.

Şahıs Sorgulamaları ve Arama Faaliyetleri

Vali Aydın Baruş, 2024 yılının ilk beş ayında toplam 1 milyon 769 bin 82 şahsın sorgulamasının gerçekleştirildiğini açıkladı. Vali Baruş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu sorgulanan şahıslar arasında 2 bin 568'inin araması olduğu tespit edildi ve belirli suçlardan dolayı ya mahkeme kararından ya da savcılığın arama kararından dolayı bu şahıslar hakkında yakalama işlemi uygulandı. Bu sayı 2023 yılında 3 bin 356'ydı. Arama kontrol faaliyetlerinin yoğunlaşması neticesinde, aranan şahıs sayısında yüzde 23'lük bir düşüş gerçekleşti. Bu durum, güvenlik güçlerimizin etkin çalışmalarını göstermektedir."

Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın

Araç Sorgulamaları ve Trafik Denetimleri

Vali Baruş, 2024 yılının ilk beş ayında sorgulanan araç sayısında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 65'lik bir artış olduğunu belirtti. Bu yılın mayıs ayına kadar toplam 535 bin 56 araç sorgulandı. Vali Baruş, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Bu araçlar içerisinde işlem yapılan araç sayısı ise 55 bin 269'dur. İşlem yapılan araç sayısında yüzde 387 oranında önemli bir artış yaşandı. Bu da özellikle trafik uygulamalarında araçlara ilişkin işlem sayısının arttığını göstermektedir."

Değerlendirme

Toplantıda yapılan değerlendirmeler, Isparta'da güvenlik ve denetim faaliyetlerinin etkin bir şekilde sürdüğünü ve bu faaliyetlerin olumlu sonuçlar verdiğini ortaya koydu. Arama ve kontrol faaliyetlerinin yoğunlaşması, hem şahıs hem de araç sorgulamalarında önemli sonuçlar doğurdu.

Editör: Ali Rıza Cesur