Lavantanın başkenti Kuyucak Köyünde kadın girişimcileri tarafından kurulan kooperatif, lavantanın tanınmasında önemli katkı sağladı.
Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Kooperatifi Başkan Yardımcısı Aysun Yavru, “Lavanta köyümüzde 50 yıldır var ama adını kooperatifin kurulmasıyla daha fazla duyuldu ve tanındı” dedi.
ÇOK ÇALIŞTIK VE BAŞARDIK
Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Aysun Yavru, “Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkan yardımcısıyım. Kuyucak’ta doğdum büyüdüm. Ev hanımıyım, iki çocuk annesiyim, lavanta yetiştirip satışını yapıyorum. Aynı zamanda hayvancılıkla uğraşıyorum.  Kooperatif kurulduğu günden beri ben burada çalışıyorum, kurucu üyelerindenim. İlk kuruluş aşamasında acaba yapabilir miyiz diye tedirgin olmuştum, çok çalıştık, çok emek harcadık. Sonunda emeğimizin karşılığını aldık. Köyümüzde 50 yıldır lavanta vardı ama fazla bilinmiyordu. Kooperatifimiz kurulduktan sonra köyümüzün adı duyulmaya başladı, sosyal medyanın da bu anlamda çok etkisi oldu” dedi.
KENDİMİZE OLAN GÜVENİMİZ ARTTI
Kooperatifin kuruluş aşamasıyla alakalı da konuşan Yavru; “Kooperatifte çalışmaya başladıktan sonra kendimize olan güvenimiz arttı. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmak, evimizin bütçesine katkıda bulunmak bizleri çok mutlu etti. Eşlerimiz, bizlerin her zaman yanındaydı, onların desteği de bizim için çok önemliydi. Kooperatifimize üyelerimizden de devlet büyüklerimizden de daha fazla destek bekliyoruz. Kooperatifimizin daha fazla gelişmesi için ihracat yapmak istiyoruz, bunun için devlet büyüklerimizden dış pazarda bizlere bağlantı kurmalarını istiyoruz. Kooperatifimizin şubesi niteliğinde bir mağazamızın açılmasını istiyoruz, Isparta merkezde ya da Antalya'da olabilir. Kooperatifimizde çocukların vakit geçirebilecekleri bir alan istiyoruz” şeklinde konuştu./ İBRAHİM DEMİRAYAK