Geçen ay, ikinci el otomobil pazarında Volkswagen, en çok tercih edilen marka oldu. 23 bin 311 adet satılan Volkswagen'i 22 bin 103 adetle Renault takip etti. Fiat ise 22 bin adete yakın satışla üçüncü sırada yer aldı. İlk 10 marka arasında BMW, Opel, Peugeot, Hyundai, Mercedes-Benz ve Toyota da bulunuyor.

Binek otomobiller kategorisinde, toplam 151 bin 145 satışın 8 bin 270 adedi Fiat Egea modelinde gerçekleşti. Fiat Egea'nın ardından en çok tercih edilen model ise Renault Clio oldu. Volkswagen Passat, Renault Megane ve Toyota Corolla da en çok satanlar arasında yer aldı.

Hafif ticari araç pazarında ise Fiat Doblo, 4 bin 413 satışla en çok tercih edilen model oldu. Ford Tourneo Courier ve Ford Transit, bu kategorideki diğer popüler modeller arasında yer aldı.

Mart ayında, ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında fiyatlar bir önceki aya göre ortalama yüzde 1,34 oranında arttı. Ancak yılbaşından bu yana fiyatlar yüzde 1,51 oranında arttı.

Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor! Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor!

Motor tipine göre incelendiğinde, geçen ay en çok satılan araçlar dizel otomobiller oldu. Dizel araçları benzinli ve gazlı otomobiller izledi. Hibrit ve elektrikli otomobil satışları da artmaya devam ediyor.

İkinci el araç pazarında ilana çıkan araçlar ortalama 40 gün içinde satılıyor. Toyota marka otomobiller, ortalama 34 gün içinde satılırken, BMW markalı otomobiller ise ortalama 50 gün içinde alıcı buluyor.

Bu veriler, ikinci el araç piyasasındaki güncel durumu ve trendleri yansıtıyor. Yatırım yapmadan önce piyasa koşullarını dikkatlice analiz etmek önemlidir.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur