Isparta Belediyesi altyapı çalışmalarına devam ediyor. Şehir merkezini yağışlarda daha da rahatlatmak amacıyla geçen yıllarda yapılan ve Doğancı Mahallesi’nden çayboyu deresine deşarj ettirilen yağmur suyu bypass hattına, bir hat bağlantısı daha gerçekleştiriliyor.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce, Hızırbey Mahallesinde yağmur suyu ana hat çalışması gerçekleştiriliyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçmiş dönemlerde şehirde şiddetli yağışlarda sel baskınlarının yaşandığını ancak kendilerinin yaptıkları gerek yağmur suyu bypass hatları, gerekse caddelerdeki yağmur suyu ızgaralarıyla artık bu sorunun ortadan kaldırıldığına değindi. Hızırbey Mahallesinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, daha önce yaptıkları çalışmalarla şehrin üst bölümlerinden gelen yağmur sularının toplanarak Doğancı Mahallesinden dereye deşarjını yaptıklarını belirtti. Şu anda Hızırbey Mahallesinde yaptıkları çalışma ile yine bu mahallenin üst bölümlerinden gelen sularında toplanarak Doğancı’daki dereye deşarjının yapılacağını söyleyen Başkan Günaydın, “Bu hattımızda üst bölümlerden gelen yağmur sularını toplayacak. Eskiden İstasyon Caddemizi küçük bir yağışta su basıyordu, artık oralarda hiçbir sorun kalmadı. Bunlar burada yapılan çalışmaların neticesidir. Yaptığımız ana hat ile birlikte yine dağıtılmış ızgara koyuyoruz. Caddelerimizi altyapı çalışmalarının ardından stabilize çalışmasıyla birlikte dayanıklı asfaltına kavuşturuyoruz” dedi.

Isparta’nın altyapısı olan bir şehir olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalar bitti şeklinde bir rehavete kapılmadıklarını şehri bütün olarak genel bir planlamada ele aldıklarını anlattı. Günaydın, “Yaptığımız bu çalışmalar olmasaydı şehir merkezimiz su altında olurdu. Bugüne kadar 30 km’nin üzerinde ana bypass hattı çalışması gerçekleştirmiş olduk. Bu çalışmaların tamamını kendi bünyemizdeki ekiplerimizle gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızı cumartesi ve Pazar günleri de devam ettiriyoruz. Bu altyapılarımız tarihler boyu hizmet verecek. Çalışmalarımızın Isparta’mıza güzellikler ve hayırlar getirmesini diliyorum” görüşlerinde bulundu.