Bizzat Cumhurbaşkanı Receb Tayyib Erdoğan'ın talimatıyla başlanan ve büyük maliyetleri olan yolun Sav kısmı yine yama ile geçiçi çözümle yapılıyor.

ASFALTTAKİ KAĞIT GİBİ YIRTILMA SORUNU VAR AMA YAMA YÖNTEMİYLE ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

Bilindiği gibi; Yapımının üzerinden çok geçmeyen Sav yolunda geçtiğimiz yıllarda asfaltta çatlama ve yırtılmalar büyük tehlike oluşturmuş, alt katmanında da asfalt bulunan ve kaplama ile yapılan yolda  asfalttaki çatlak, yırtık ve göçmeler dikkat meydana gelmişti. Yaklaşık 15 yerde farklı büyüklükteki bu arızalara özellikle Antalya'ya gidiş istikametinde rastlanan bu durum aynı şekilde Davraz çevreyolu ve Çünür Havalimanı arasında da her gün yeni oyuk ve yarıklar oluşmuştu.

MÜHENDİSLİK HATASI MI?

Söz konusu yollardaki bu yırtılma ve çatlamaların asfalt malzemesinin eksik kullanımı veya asfalt üzerine yapılan kaplamaların genleşme faktörü hesap edilmeden ve asfaltın oturmadan kaplandığı iddialarını gündeme getirmişti.

YETKİLİLER YİNE YAMA YAPILYORLAR AMA HER YIL BU GÖRÜNTÜLERİN OLDUĞU YOLDA KESİN ÇÖZÜM OLMUYOR

Yarılan asfaltı her defasında yama yapmalarına rağmen tekrar aynı sorunun yaşandığı Sav yolunda yetkililerin ne gibi bir kalıcı çalışma yapacağı merak ediliyor.


Firmanın sayfasında bu yol tamamlanan proje, ama yol sorunu bitmiş değil!

VATANDAŞ TEPKİLİ

Vatandaşlar; bu yolu takip eden yokmu da böyle kağıt gibi yırtılıyor, Milli sermaye boşa gidiyor, bu iş böyle çözülmez.Eski yol bu yoldan sağlamdı.diye sitem ettiler.