Özellikle "kakaç" olarak da adlandırılan tuzda bekletilerek kurutulan et, yaz-kış demeden tüketilmesiyle biliniyor.

Kakaç adı verilen bu kurutma yöntemi, küçükbaş hayvanların etlerinin önce tuzlanması ve belirli bir süre bekletilmesiyle başlıyor. Daha sonra etler, yaklaşık bir hafta kadar askıda kurutularak özgün bir lezzet ve aroma kazanıyor. Bu geleneksel yöntem, modern soğutma teknolojileri ve depolama sistemlerinin yaygınlaşmasına rağmen hala tercih ediliyor.

Isparta'da yaşayanlar, gıda endüstrisindeki teknolojik gelişmelere rağmen kakaç ile kurutulmuş etin yemeklere kattığı eşsiz lezzetten dolayı bu geleneği sürdürüyorlar. Kakaç ile hazırlanan et, genellikle çeşitli yemeklerde kullanılarak yöresel lezzetlere farklı bir tat katıyor.

Isparta’nın çözülemeyen sorunları Özgür Özel’de Isparta’nın çözülemeyen sorunları Özgür Özel’de

Son zamanlarda bir sosyal medya kullanıcısının "kakaç" adını taşıyan bir videoyu paylaşmasıyla birlikte bu gelenek sosyal medyada da dikkat çekti ve viral oldu. Yorumlarda birçok vatandaşın, kakaç adını ilk defa duyduklarını belirtmeleri ise bu yöntemin nadir bilinen bir gelenek olduğunu gösteriyor.

Muhabir: Nadir Öngören