Isparta’da toplu taşımada yaşanan örnek bir davranış, kız öğrencilerin takdirini topladı. Üniversite öğrencilerinin yurtlardan şehir merkezine ve üniversiteye ulaşımını sağlayan 40 numaralı halk otobüsünün şoförü, yolcularını düşünerek anlamlı bir jestte bulundu.

Çünür’den 12.40 civarında şehirde olan ve çarşı istikametine doğru hareket eden otobüs, normal güzergâhında Yeni Otogar karşısındaki durakta yolcu indiriyor.
Ancak tatil nedeniyle memleketlerine gitmek üzere valizleriyle yola çıkan kız öğrencilerin durumunu fark eden şoför, küçük bir güzergâh değişikliği yaptı.

Öğrencilerin ağır valizlerle yoldan geçişlerine ve otogar girişine kadar yürümekte zorlanmaması için otobüsü otogarın kapısına kadar götüren şoför, gençlerin işini kolaylaştırdı.

ÖĞRENCİLERDEN ALKIŞLI TEŞEKKÜR

Şoförün bu düşünceli davranışı karşısında memnuniyetlerini gizleyemeyen kız öğrenciler, kendisini alkışlayarak tebrik etti.

Bazı yolcular da şoförün bu tepkisine, “Bu şoföre helal olsun” yorumunu yaptılar.

Öğrencilerin yüzünü güldüren bu anlamlı jestin ardından otobüs, yeniden çarşı güzergâhındaki seyrine devam etti.

Gündüz İnsana, Gece De Can Dostlara Sığınak Oluyor!
Gündüz İnsana, Gece De Can Dostlara Sığınak Oluyor!
İçeriği Görüntüle

Isparta’da yaşanan bu güzel olay, küçük bir iyiliğin ve insan odaklı hizmet anlayışının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Muhabir: Necati ÜRETME