Taşdelen'in, tutuklanmamak için Gambiya vatandaşlığına geçtiği ortaya çıktı.

FRANKFURT'TA GÖZALTINA ALINDI

İsmail Taşdelen, Fas'ın Casablanca kentine uçmak üzereyken Frankfurt Havalimanı'nda gözaltına alındı. Uluslararası tutuklama emriyle aranan 56 yaşındaki Taşdelen, serbest kaldıktan sonra Gambiya'ya kaçmış ve yakalanmamak için Gambiya vatandaşlığına geçmişti. Ancak, bu hamlesi bile onu adaletten kurtaramadı.

BİLİM İNSANI ENGİN ARIK KAZADA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

2007 yılında gerçekleşen uçak kazasında, Prof. Dr. Engin Arık ve 5 bilim insanı da dahil olmak üzere toplam 57 kişi hayatını kaybetmişti. Taşdelen, kazanın yaşandığı dönemde uçağın teknik denetiminden ve pilot eğitiminden sorumlu olan teknik müdür olarak görev yapıyordu. Uçakta bulunan arızalı parçaları bilmesine rağmen uçuş izni vermekten suçlu bulunmuştu.

Amerikalı Tatilciler Altınkum Plajında Çöp Topladı. Amerikalı Tatilciler Altınkum Plajında Çöp Topladı.

ALMAN POLİSİNDEN AÇIKLAMA

SABAH'ın elde ettiği bilgilere göre, Taşdelen 17 Mayıs'ta gözaltına alındı. Alman polisi, Taşdelen'in Türkiye'ye iade edilmek üzere gözaltında olduğunu açıkladı. Taşdelen'in yakalanması, şirketin ortağı Yavuz Çizmeci'nin İstanbul Havalimanı'nda sahte kimlikle yakalanıp tutuklanmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

DAVA SÜRECİ

57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili açılan 20 sanıklı dava, geçtiğimiz mayıs ayında iki sanığın yeniden yargılanmasının ardından tamamlanmıştı. İsmail Taşdelen'in de bu davada suçlu bulunmasının ardından uluslararası tutuklama emriyle aranıyordu.

TÜRKİYE'YE İADE EDİLMESİ BEKLENİYOR

Taşdelen'in, Alman makamlarınca Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor. Bu gelişme, 2007'deki trajik kazanın sorumlularının adalet önüne çıkarılmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: SABAH