Antalya Bilirkişilik Bölge Kurulu tarafından ilk başvuruları kabul veya kısmen kabul edilen bilirkişi adaylarının yemin işlemleriyle ilgili duyuru yayımlandı. Isparta Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı yargı çevresinde bulunan 241 bilirkişi, 3 grup halinde yemin edecek.
Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından 23 Aralık 2025 tarihinde yayımlanan ilan sonrasında bilirkişilik başvurularına ilişkin değerlendirme süreci tamamlandı.
6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu ve Bilirkişilik Yönetmeliği kapsamında, Antalya Bilirkişilik Bölge Kurulu tarafından ilk başvuruları kabul veya kısmen kabul edilen adayların yemin işlemlerinin, kurulun yetki çevresindeki adli yargı ilk derece adalet komisyonlarınca gerçekleştirilmesine karar verildi.
241 bilirkişi 3 grup halinde yemin edecek
Isparta Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı, yemin işlemlerinde mağduriyet yaşanmaması ve mevcut fiziki imkanların dikkate alınması amacıyla 241 bilirkişinin yemin işlemlerini 3 grup halinde gerçekleştirecek.
Başvurusu kabul veya kısmen kabul edilen adaylar, yemin edecekleri tarih, saat ve yeri Antalya Bilirkişilik Bölge Kurulu tarafından yayımlanan duyurudaki bilirkişi sorgulama ekranından öğrenebilecek.
Kimlik belgesi zorunlu
Yemin işlemleri öncesinde girişlerde kimlik kontrolü yapılacağı bildirildi. Bu nedenle bilirkişilerin, T.C. kimlik numarasını içeren fotoğraflı kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları ve görevlilere ibraz etmeleri zorunlu olacak.
Adayların, sorgulama ekranında kendileri için belirtilen gün, saat ve yerde hazır bulunmaları istendi.
Yemin törenine katılmayanlara yeni tarih verilmeyecek
Duyuruda adaylara önemli bir uyarı da yapıldı. Belirlenen gün ve saatte yemin törenine katılmayan bilirkişiler için yeniden yemin tarihi belirlenmeyeceği bildirildi.
Ayrıca adaylara yemin tarihi, saati ve yerine ilişkin ayrıca tebligat yapılmayacağı belirtildi.
Bilirkişi adaylarının herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için duyuruda belirtilen sorgulama ekranından yemin tarih, saat ve yer bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor.
DETAYLI BİLGİ VE SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...




