Özveri ile çalışarak, engelli olmanın bir engel olmadığını gösteren Özbey, tüm kadınlara ve engellilere ilham kaynağı oluyor. Altı aylıkken çocuk felci geçiren ve koltuk değneği ile yürüyebilen Özbey, 47 yaşında ve evli üç çocuk annesi. Muhtarlık görevinin yanı sıra eğitimine de önem veren Özbey, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde Emlak ve Emlak Yönetimi ile İstanbul Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerini tamamladı.

Sidre Mahallesi'nde uzun yıllar hizmet veren ve mahalleyi çok seven Özbey, 2014 yılında muhtar adayı olarak seçilerek göreve başladı. İkinci döneminde de mahalle sakinlerinin desteğiyle yeniden seçilen Özbey, üçüncü dönem için de adaylığını açıkladı. Adaylık sürecinde, engelli olması nedeniyle bazı eleştirilerle karşılaşsa da, Özbey, muhtarlık görevini kalp ve beyin gücüyle yerine getirebileceğine inanan mahalle sakinlerinin desteğiyle göreve devam ediyor.

Eşi Mehmet Ali Özbey de, eşinin adaylık sürecinde ve muhtarlık görevinde yanında olduğunu belirterek, Özbey'i sonuna kadar desteklediğini ifade etti. Mahalle sakinlerinden Cihan Çeliker de, Hacer İnci Özbey'in özverili çalışmalarını ve insanların ön yargılarını kırarak başarılı bir şekilde görev yaptığını vurguladı. Çeliker, engelin muhtarlık yapmaya engel olmadığını ve Özbey'in başarısının insanların yanlış düşüncelerini değiştirdiğini dile getirdi. Özbey, kadınlara ve engellilere ilham olmaya devam ediyor.

Nişantaşı Üniversitesi'ne Yalvaçlı Rektör Nişantaşı Üniversitesi'ne Yalvaçlı Rektör

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur